Thu. Apr 25th, 2024

Ja Morant Grizzlies NBA

Ja Morant #12 van de Memphis Grizzlies kijkt toe tijdens een wedstrijd tegen de Orlando Magic in het Amway Center op 5 januari 2023 in Orlando, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP

Ja Morant scoorde 29 punten en Desmond Bane voegde er 28 toe toen de Memphis Grizzlies maandag de bezoekende Phoenix Suns met 136-106 versloegen, waardoor de langste winning streak van de NBA werd verlengd tot 10 wedstrijden.

JarenJackson Jr. had 18 punten, acht rebounds en zes blokken, Brandon Clarke scoorde 13 punten en David Roddy en Tyus Jones hadden elk 10 voor Memphis, die in de tweede helft de Suns met 68-41 versloeg.

Door de overwinning stond Memphis op gelijke hoogte met de Denver Nuggets aan de top van het klassement van de Western Conference.

Mikal Bridges had 21 punten en zeven assists om Phoenix te leiden, terwijl Deandre Ayton 18 punten toevoegde, Dario Saric 12 en Saben Lee 10. The Suns hebben er drie op rij verloren en 12 van hun laatste 14.

Memphis leidde met drie tijdens de rust voordat hij de Suns versloeg met een dominant derde kwartaal. Morant’s driepuntsspel zette de Grizzlies op een voorsprong van 22 met nog 3:07 te gaan in de periode.

Morant scoorde gemiddeld 30,3 punten in zijn laatste zeven wedstrijden voor Memphis, die het vierde kwartaal opende met een run van 15-5 om een ​​einde te maken aan de comeback-hoop van de Suns.

De Grizzlies scoorden meer dan 130 punten voor de derde wedstrijd op rij met 53,1 procent schieten vanuit het veld en 16 van de 37 (43,2 procent) vanuit een bereik van 3 punten.

Phoenix speelde zonder een aantal geblesseerde spelers, waaronder Devin Booker (lies), Cameron Payne (voet), Chris Paul (heup) en Cam Johnson (knie).

The Suns leidden met maar liefst 11 in het eerste kwartaal en hadden laat in de periode een voorsprong van 36-29 na 68,4 procent uit het veld te hebben geschoten (13-van-19).

Memphis reageerde achter Morant, die in de eerste helft vijf driepunters maakte om de Grizzlies te helpen een voorsprong van 68-65 te nemen tijdens de rust. De star point guard had 17 punten om alle scorers te leiden.

Phoenix-aanvaller Josh Okogie scoorde negen punten op drie driepunters voordat hij in het tweede kwartaal stopte met een neusblessure die hem de rest van de wedstrijd buitenspel zette.

Sun’s point guard Landry Shamet keerde terug na drie wedstrijden te hebben gemist met een pijnlijke rechterheup en had negen punten en zes assists.