Thu. Mar 28th, 2024

door Bradley Beal #3 van de Washington Wizards tijdens de tweede helft in Capital One Arena op 5 maart 2023 in Washington, DC

Giannis Antetokounmpo #34 van de Milwaukee Bucks wordt vervuild door Bradley Beal #3 van de Washington Wizards tijdens de tweede helft in Capital One Arena op 5 maart 2023 in Washington, DC. Patrick Smith/Getty Images/AFP

Giannis Antetokounmpo boekte een seizoen hoge 23 punten en 13 assists met 10 rebounds en drie blokken om de Milwaukee Bucks zondagavond naar een 117-111 overwinning op de gastheer Washington Wizards te leiden.

Jevon Carter voegde 20 punten toe vanaf de bank toen de Bucks op een avond wonnen nadat ze hun winning streak van 16 wedstrijden hadden zien breken.

Jrue Holiday had 19 punten en zeven assists, Brook Lopez had 15 punten, Joe Ingles had 14 en Grayson Allen had 11.

Bradley Beal had 33 punten en negen rebounds en Kristaps Porzingis had 24 punten en 13 rebounds voor de Wizards. Deni Avdija scoorde 17 punten, Corey Kispert voegde er 11 toe en Delon Wright had er 10 toen Washington voor de vierde keer in zes wedstrijden won.

Nu de Bucks bijna geen tijd meer hadden, kroop Antetokounmpo naar de basket en miste snel een schot op de onderkant van het bord met minder dan twee seconden te gaan en pakte de rebound voor zijn vierde triple-double van het seizoen en 33ste van zijn carrière.

Khris Middleton (knie) en Wesley Matthews (dij) werden buitenspel gezet voor de Bucks, terwijl Kyle Kuzma (knie) en Monte Morris (rug) verloren van Washington.

De Bucks schoten 46,4 procent van het veld, inclusief 22 van de 49 vanuit een bereik van 3 punten.

Washington was op 42,6 procent van zijn schoten en was 8-van-31 van achter de boog.

Beal’s driepuntsspel bracht de Wizards op 101-100 met 5:03 over.

Ingles nam een ​​hoekschop van drie punten om Milwaukee een voorsprong van 108-104 te geven met nog 2:37 over. Het velddoelpunt van Beal bracht Washington binnen twee voordat Allen een driehonkslag weggooide en de Bucks een voorsprong van 111-106 bezorgde met nog 1:24 over.

Holiday scoorde 14 seconden later een basket en voegde twee vrije worpen toe om een ​​marge van negen punten te creëren toen Milwaukee de score sloot.

Carter scoorde 14 punten in het tweede kwartaal toen Milwaukee tijdens de rust met 59-48 voorstond. Porzingis scoorde 18 in het eerste kwartaal voor Washington.

De Bucks leidden met maar liefst 17 aan het einde van het tweede kwartaal, maar de Wizards vochten terug in het derde.

Washington kroop naar 63-61 op het velddoelpunt van Daniel Gafford met 7:36 over in het kwart. De marge was opnieuw twee na Avdija’s driepunter met 6:12 over voordat Bobby Portis vijf opeenvolgende punten scoorde om de Bucks een voorsprong van 75-68 te geven.

De Wizards stonden met 83-80 achter bij het ingaan van het laatste stuk, maar manden van Beal, Avdija en Gafford bezorgden Washington zijn eerste vroege voorsprong.