Wed. Apr 24th, 2024

D'Angelo Russell Timberwolves NBA

ARCHIEF – D’Angelo Russell #0 van de Minnesota Timberwolves loopt over de baan voor een wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks op het Fiserv Forum op 30 december 2022 in Milwaukee, Wisconsin. Stacy Revere/Getty Images/AFP

D’Angelo Russell scoorde 16 van zijn 25 punten in het vierde kwartaal toen de Minnesota Timberwolves zich herstelden van een vroege achterstand van 18 punten om de Toronto Raptors donderdag in Minneapolis met 128-126 te verslaan.

Minnesota sloot de wedstrijd af met een run van 18-4 en voltooide de comeback toen Russell twee vrije trappen omzette met nog 10 seconden te gaan. De 3-puntspoging van OG Anunoby miste het doel met nog 0,4 seconden te gaan.

Anthony Edwards had 23 punten en Kyle Anderson voegde 20 punten, 10 rebounds en zes assists toe toen Minnesota een slide van twee wedstrijden brak. Jaden McDaniels scoorde 18 punten en Jaylen Nowell had 13.

Scottie Barnes leidde Toronto met 29 punten in het seizoen. Fred VanVleet had 25 punten en 10 rebounds, Gary Trent Jr. scoorde 18 punten, Anunoby voegde 15 toe en Pascal Siakam voegde 13 punten, negen assists en zeven rebounds toe.

Minnesota speelde de tweede wedstrijd op rij en had al vroeg moeite om gelijke tred te houden met de Raptors en stond met 18 punten achter bij het ingaan van het tweede kwartaal.

Wolven verkleinden geleidelijk de achterstand en gebruikten een run van 10-0 om 126-124 op te schuiven met nog 1:30 te gaan – hun eerste voorsprong sinds het begin van het eerste kwartaal. Barnes scoorde bij het volgende balbezit om de wedstrijd gelijk te trekken op 126.

Precious Achiuwa scoorde 11 punten voor Toronto, die verloor ondanks 52,9 procent van het veld en 14 van de 28 (50 procent) van 3-punts bereik. Minnesota schoot 50,6 procent en 17-uit-40 (42,5 procent) van buiten de boog.

Toronto had vroeg in het tweede kwartaal een voorsprong van 37-31 voordat ze hun voorsprong uitbreidden tot 18 na een overwinning van Joe Wieskamp met nog zes minuten te gaan in de rust.

VanVleet had 18 punten en zeven assists in de eerste helft voor de Raptors, die tijdens de rust 76-66 waren. Toronto sloeg tijdens de rust negen driepunters op 62,8 procent van het veld.

Minnesota verkleinde de achterstand tot 87-83 op drie opeenvolgende punten van Russell en McDaniels halverwege het derde kwartaal.

De Raptors namen een voorsprong van acht punten in het laatste kwart en schoven op met 119-105 nadat ze de periode waren begonnen met een 10-4 streak.

Minnesota zat zonder Austin Rivers (linkerknieblessure) en Rudy Gobert (rechter liespijn) voor de tweede opeenvolgende wedstrijd.