Thu. Apr 25th, 2024

Jaylen Brown #7 van de Boston Celtics vangt een losse bal tegen de Los Angeles Clippers tijdens de tweede helft in TD Garden op 29 december 2022 in Boston, Massachusetts. (Foto door Winslow Townson/Getty Images)

Jaylen Brown en Jayson Tatum scoorden elk 29 punten toen de Boston Celtics de bezoekende Los Angeles Clippers met 116-110 versloegen om hun homerun van zeven wedstrijden op donderdagavond af te sluiten.

Brown scoorde 12 in het vierde kwartaal om de Celtics te helpen hun vierde overwinning op rij te behalen, terwijl Tatum 11 rebounds pakte voor zijn 14e double-double van het seizoen.

Marcus Smart had 17 punten, negen assists en twee steals, terwijl Derrick White 15 punten toevoegde en Robert Williams III 12 voor Boston.

Kawhi Leonard leidde de Clippers met 26 punten en acht rebounds, en Paul George had 24 punten en zes assists voor de Clippers, die vijf spelers lieten scoren in dubbele cijfers.

De Clippers reageerden op een 6-0 Celtics-run na een time-out, maar zes van de volgende acht punten gingen naar Boston. Brown’s worp en lay-up brachten de Celtics binnen 100 met 7:58 over.

Boston won met 7-2 en 5-0 runs die werden gescheiden door Reggie Jackson’s driehonkslag met 4:39 over.

Derrick White’s layup en driepunter dekten de eerste spurt af, terwijl Grant Williams een 3-pointer sloeg en Marcus Smart volgde met een steal en layup om de voorsprong van Boston te vergroten naar 10.

In de laatste minuut creëerden White en Al Horford sleutelblokken die leidden tot balbezitwisselingen en vrije worpen van Brown en Tatum om de overwinning te bezegelen.

De Celtics gingen met 13-2 in het eerste kwart, met een Brown-layup en Horford’s corner waardoor het 24-15 werd.

Een paar minuten later sloeg Norman Powell een driepunter op de laatste seconde toen Los Angeles het eerste kwart afsloot met een run van 11-3 en opschoof naar 27-26.

Boston nam laat in het tweede kwartaal een 9-0 run, toen de springer van Brown de voorsprong uitbreidde naar 50-37 met 3:16 over voor rust.

Robert Williams sloeg een Tatum-misser bij de zoemer en bezorgde de Celtics een voorsprong van 11 punten.

De Clippers sloegen vier van hun eerste zes driepunters in het derde kwartaal. Marcus Morris sr. raakte tijdens die rit de laatste trey om de stand op 67-65 te brengen, waarna de loper van center George halverwege de periode Los Angeles een voorsprong van 74-72 bezorgde.

Boston herwon de leiding na drie opeenvolgende pogingen van Smart en Sam Hauser, de laatste na een sterke aanvallende rebound van Grant Williams. De driepunter van John Wall in de laatste minuut van de derde minuut zette de Clippers op een voorsprong van 85-84.

Boston interim-hoofdcoach Joe Mazzulla (hoornvliesschaafwonden) was afwezig voor de tweede wedstrijd op rij. Assistent-coach Damon Stoudamire leidde de ploeg.