Thu. Mar 28th, 2024

Evan Mobley Cavaliers NBA

ARCHIEF – Darius Garland #10 van de Cleveland Cavaliers reageert tijdens de tweede helft van de wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies op FedExForum op 18 januari 2023 in Memphis, Tennessee. Justin Ford/Getty Images/AFP

Evan Mobley voegde 26 punten toe in een efficiënte prestatie toen de Cleveland Cavaliers hun tweede opeenvolgende overwinning behaalden tegen gastheer Charlotte Hornets met een 120-104 overwinning op dinsdagavond.

Mobley schoot 10-van-16 vanaf het veld en was 6-van-6 op vrije worpen te gaan met een team leidende zes rebounds.

Cedi Osman kwam van de bank voor 24 punten, Caris LeVert voegde 22 punten toe, Darius Garland scoorde 19 punten en Lamar Stevens en Ricky Rubio voegden 11 punten toe.

Het was een zeldzame comfortabele marge voor de Cavaliers, die vijf van hun laatste zes wedstrijden hebben gewonnen. Hun vorige vier wedstrijden werden beslist met zes punten of minder.

Kelly Oubre Jr. van Charlotte keerde terug na een afwezigheid van één wedstrijd met een zere rug en scoorde 28 punten voor de Hornets. Terry Rozier had 22 punten, back-up JT Thor scoorde 11 punten en Gordon Hayward scoorde 10 punten.

De teams troffen elkaar voor de tweede keer in drie dagen en Cleveland won zondag met 114-108, eveneens in Charlotte.

De Cavaliers maakten 14 van de 30 driepunters – waarbij ze hun laatste vier pogingen misten – vergeleken met de 6-uit-23-opnamen van de Hornets van buiten de boog. Cleveland schoot in totaal 51,1 procent uit het veld.

De omzet was opnieuw een probleem voor de Hornets, die 22 gelijke spelen hadden na 19 keer te hebben gescoord in de vorige wedstrijd. Acht Charlotte-spelers hadden meerdere omzetten.

Charlotte had een rebound-voorsprong van 40-30, maar dat was niet genoeg. De Hornets probeerden slechts 76 velddoelpunten en 15 vrije worpen.

Cleveland had iets meer dan drie minuten in het derde kwartaal een voorsprong van 73-52. Mobley voegde in de eerste vier minuten van de tweede helft acht punten toe.

De Cavaliers stonden tijdens de rust met 63-48 voor en sloegen zeven driepunters in vergelijking met twee voor de Hornets.

Rozier en Oubre voegden in de eerste helft 28 van Charlotte’s punten toe. Geen enkele andere speler in het team had er meer dan vijf.