Tue. Apr 23rd, 2024

Chris Middleton Bucks NBA

Milwaukee Bucks #22 Khris Middleton schiet Detroit Pistons #12 Isaiah Livers neer tijdens het derde kwartaal in Little Caesars Arena op 27 maart 2023 in Detroit, Michigan. Nic Antaya/Getty Images/AFP

Khris Middleton scoorde 34 punten toen de bezoekende Milwaukee Bucks hun dominantie over de Detroit Pistons voortzetten met een 126-117 overwinning op maandagavond.

Milwaukee (54-21) heeft 17 van de laatste 18 wedstrijden gewonnen van zijn rivaal uit de Central Division om de seizoensreeks van vier wedstrijden te winnen. Detroit (16-59) heeft de laatste zes wedstrijden verloren en 17 van de laatste 18 wedstrijden.

Brook Lopez had 24 punten en 14 rebounds, terwijl Jevon Carter 22 punten had voor de Bucks. Bobby Portis had 21 punten en 14 rebounds.

Jaden Ivey leidde de Pistons met 32 ​​punten, acht rebounds en acht assists. Jalen Duren had 18 punten en 10 rebounds, terwijl Marvin Bagley III 16 punten en negen rebounds toevoegde. James Wiseman en Killian Hayes scoorden elk 14 punten.

Bucks-ster Giannis Antetokounmpo miste de wedstrijd met pijn in de rechterknie. Jrue Holiday nam de avond vrij om persoonlijke redenen. De Pistons verloren opnieuw verschillende vaste spelers door verschillende blessures.

Milwaukee gebruikte een run van 14-3 in het tweede kwartaal om een ​​voorsprong van 15 punten te openen, maar Detroit sloot de helft af met een run van 11-2 om de achterstand terug te brengen tot 57-51.

Middleton leidde vier Bucks-spelers in dubbele cijfers met 17 punten, terwijl Ivey de Pistons leidde met 11 punten in de eerste helft.

Milwaukee ging het grootste deel van het derde kwartaal verder met een voorsprong van één cijfer. Isaiah Livers sloeg een 3-pointer om de achterstand van de Pistons terug te brengen tot vijf, 74-69. Bagley’s driepunter bracht het terug tot één, 78-77, met 5:12 over in de periode.

Lopez had zes punten in de laatste vier minuten van het kwart, maar Duren scoorde twee inside baskets in de laatste minuut en Detroit stond met slechts 94-90 achter bij het ingaan van het kwart.

Carter sloeg een 3-pointer met 9:30 over om de Bucks een voorsprong van 102-95 te geven. De lay-up van Lopez, minder dan een minuut later, verhoogde de voorsprong naar dubbele cijfers, 106-95.

Een andere 3-pointer van Carter verhoogde de voorsprong naar 14 en dwong Detroit een time-out te callen. De Pistons sneden het weer terug in enkele cijfers op twee vrije worpen van Ivey met 3:29 over.

Een driepunter van Middleton breidde de voorsprong uit naar 12 met nog 1:32 over.