Thu. Apr 25th, 2024

BESTAND - Joel Embiid #21 van de Philadelphia 76ers reageert tijdens het vierde kwart van de wedstrijd tegen de New York Knicks in Madison Square Garden op 25 december 2022 in New York City.

ARCHIEF – Joel Embiid #21 van de Philadelphia 76ers. Dustin Satloff/Getty Images/AFP

Joel Embiid had 16 punten, 13 rebounds en 10 assists om de Philadelphia 76ers te helpen de gastheer Oklahoma City Thunder 115-96 te verslaan op zaterdagavond.

Het was Embiid’s eerste triple-double van het seizoen en vijfde van zijn carrière. Hij voegde vier blocks en een steal toe. Tobias Harris leidde de 76ers met 23 punten op 10-van-17 schieten.

Philadelphia brak een verliesreeks van twee wedstrijden, maar won negen van hun laatste 11 wedstrijden.

The Thunder hebben opeenvolgende wedstrijden verloren en drie van hun laatste vier.

Philadelphia speelde de tweede nacht op rij zonder James Harden, Tyrese Maxey en PJ Tucker. Maxey keerde terug na meer dan een maand te hebben gemist met een gebroken linkervoet in de nederlaag van vrijdag tegen New Orleans.

Maar zelfs zonder die drie kenden de 76ers een hete start, sloegen hun eerste zes schoten en bouwden snel een voorsprong van dubbele cijfers op.

Zes minuten in de wedstrijd stond Philadelphia met 27-9 voor.

De 76ers leidden met maar liefst 33 in de eerste helft en domineerden aan de binnenkant. Philadelphia versloeg de Thunder met 40-22 in de eerste helft en 66-42 in het algemeen.

De 43 punten van Oklahoma City in de eerste helft waren hun laagste dit seizoen in de eerste twee kwartalen.

Halverwege het tweede kwartaal passeerde Embiid Andre Iguodala voor de negende plaats in de franchisegeschiedenis.

Oklahoma City halveerde hun voorsprong laat in het derde kwartaal bijna, maar kon niet dichterbij komen toen de 76ers naar de overwinning reden.

Philadelphia won zes opeenvolgende wedstrijden tegen de Thunder.

Josh Giddey leidde de Thunder met 20 punten op 9-van-15 schieten. Shai Gilgeous-Alexander was slechts 4-van-15 van het veld en eindigde met een seizoen-laagste 14 punten.

Luguentz Dort voegde 13 punten toe, vijf rebounds en drie steals om 10 te scoren in het derde kwartaal toen Oklahoma City hun voorsprong terugbracht tot 17.

The Thunder had meer dan 100 punten toegevoegd in 26 opeenvolgende wedstrijden en miste voor de tweede keer dit seizoen de honderdste verjaardag. Oklahoma City schoot 38 procent van het veld, het laagste cijfer thuis dit seizoen.