MIKE PORTNOY is “enigszins betrokken” bij DREAM THEATER Archiefserie


trommelaar Mike Portnoy zat onlangs voor een interview met De metalen rand podcast en sprak een beetje over zijn lichte betrokkenheid bij droom theaterin verloren niet vergeten live archief serie. portnoy legde uit hoe nieuwe releases uit zijn eigen persoonlijke archief, naast het origineel droom theater reeks bestanden – het Ytsejam-label – vallen nu allemaal in de mix onder de verloren niet vergeten paraplu.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

Maar eerst, als u wat kennis nodig heeft, laat ons u dan helpen: droom theater gebruikten het Ytsejam-label het langst om officiële bootlegs van hun opnames en live demo’s uit te brengen. “Ytsejam” is “Majesteit” achterstevoren gespeld, wat de oorspronkelijke naam was van droom theater.

Als portnoy geteld De metalen rand“Ik was voor een biljoen procent betrokken bij de originelen… dat was mijn project; ik was degene die de archieven had en ik heb al deze releases samengevoegd met foto’s uit mijn archieven en uitgebreide liner notes… 15 [or] 20 jaar geleden…. ongeveer 16 of 20 titels.

“Toen ze ze opnieuw begonnen uit te geven als hun nieuwe verloren niet vergeten Serie,” portnoy vervolgde: “Ik was er niet bij betrokken; ze deden het allemaal alleen. Maar ze hergebruikten veel van mijn originele Ytsejam-titels. Dus ja, ik verscheen in veel van hen, maar ik was niet betrokken bij enige artwork of iets dergelijks. En dat baalde me omdat ik veel tijd besteedde aan de originelen, met de liner notes. De liner notes zijn erg belangrijk voor mensen om de context te hebben van wat er achter al deze demo’s of liveshows zat of wat dan ook, dus ik was niet betrokken bij deze nieuwe heruitgaven.

“maar dan John [PetrucciDream Theater guitarist] en ik ging samenwerken [again] in 2020. Ik speelde op zijn soloalbum, en toen hij en ik en Jordaan Rudess [Dream Theater keyboardist] Het is tonie [Levin, bass]we hebben een derde gemaakt [Liquid Tension Experiment] album. dus een keer John en begon samen te werken, onvermijdelijk bracht ik dit naar hem toe: ‘Hé man, wat is hier aan de hand? Waarom zijn de liner notes er niet meer? En ik merkte dat er wat mis was met sommige credits voor degenen die ze zonder mijn tussenkomst uitbrachten. Toen zei hij: ‘Hé, als je het niet erg vindt om wat van de aftiteling en dat soort dingen te overzien’, om er gewoon voor te zorgen dat alles klopt, want ik ben er echt heel anaal over. Dus na je eerste vijf of zes releases, John begon me aan het lijntje te houden om er zeker van te zijn dat in ieder geval alle informatie correct was.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

“Helaas gebruiken ze mijn artwork of liner notes nog steeds niet, maar dat is hun voorrecht. En toen ik eenmaal betrokken raakte bij de Wat niveau, vroegen hij en het management van de band of ik misschien wat wilde bijdragen meer dingen uit mijn bestanden. En ik had zoiets van: ‘Weet je, wat maakt het uit? Waarom niet?’ Er staan ​​zoveel dingen in mijn dossiers dat het zonde is om in mijn huis te blijven. Dus heb ik een aantal nieuwe titels bijgedragen. Zoals, ze hebben net onze show uitgebracht bij de opening van Madison Square Garden voor De ijzeren dame; dit is nieuw. En er komen er binnenkort nog een paar uit die uit mijn archieven komen. Zo ben ik een beetje op dit moment betrokken. Niet zoveel als bij de originelen, maar genoeg om ze wat nieuwe titels te geven om aan hun verzameling toe te voegen.”

Terwijl portnoyYtsejam’s spel komt voor in alle originele titels van Ytsejam, evenals enkele nieuwe titels uit zijn archief. verloren niet vergeten releases gepland vanaf de post-portnoy was van droom theater. Je kunt het volledige interview bekijken met Mike portnoy over De metalen rand Direct onder.

Daarover, portnoyde andere groep, het matador power trio De honden van de wijnmakerij– de megatalenten van portnoygitarist/zanger Richie Kotzenen bassist/zanger Billy Sheehan— zal zijn derde LP uitbrengen, III, op 3 februari 2023, via het Three Dog Music-label van de band (via Burnside Distribution/The Orchard).

Net als bij hun vorige twee LP’s, III werd geproduceerd door De honden van de wijnmakerij en gemixt door een oude medewerker, Jay Ruston. Je kunt de video hieronder bekijken voor de eerste single, “Xanadu”, direct hieronder.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om een ​​dagelijkse update te ontvangen met al onze koppen.