Fri. Jun 2nd, 2023


ComingSoon sprak draken huis speelt Matthew Needham, die de gemene Larys Strong speelt in de HBO-serie. De acteur vertelde over zijn karakter en wat hij leuk vond aan de rol. Het eerste seizoen is nu verkrijgbaar in 4K, Blu-ray en dvd.

Jeff Ames: Wat trok je aanvankelijk aan in House of the Dragon?

Matthew Needham: Nou, het was eind 2020 en het was dit buitengewone project. Het is gigantisch.

Hoe bekend ben je met je personage uit de verhalen? Beïnvloedt het kennen van het lot van je personage de manier waarop je de rol benadert?

Ik weet niet hoe loyaal iemand bij de boeken blijft. Ieders verhaal eindigt hetzelfde, nietwaar? We leven en sterven zoals Larys in Fire and Blood. Er is veel ruimte om te vullen naarmate het verhaal vordert. Ik had er geen probleem mee om het te weten [Larys’] het verhaal zou eindigen met een hard lot, maar ik veronderstel dat de meeste mensen dat doen.

Wat is de aantrekkingskracht van een personage als Larys Strong op jou als acteur?

Nou, hij is niet zoals ik. Het is altijd leuk om iemand te spelen die heel anders is dan jij. Het is leuk om een ​​rustig persoon te spelen die toekijkt, vooral in een show als deze. Het was heel aangenaam om stil te zijn in de scènes en het werk van briljante kunstenaars te bekijken.

Was er enige nuance die je aan het personage hebt toegevoegd?

Dat komt allemaal uit het script en de aanwijzingen die volgen. Hij zegt: ‘Als je nooit wordt gevraagd om te spreken, leer je observeren. Je weet dat je kijkt. Dit is een zeer rustige persoon met een zeer slopende misvorming in een wereld voor mensen die fysiek anders zijn. Het is logisch dat dit een man is die stil zat, wachtte en keek. Ik denk dat ik me daarmee kan vereenzelvigen. Ik ben geen extravert – ik ben geen extravert. Dus ik zou me kunnen inleven in iemand die liever de balans opmaakt van de situatie in plaats van zich de hele tijd dynamisch in te voegen. Dat is eigenlijk allemaal scripten, praten met regisseurs en dingen uitproberen en mensen griezelig aankijken. [Laughs]

Sympathiseer je met Larys?

Nee, ik denk niet dat iemand die het moeilijk heeft gehad of iets verkeerd heeft gedaan – ja, ik denk niet dat hij gerechtvaardigd is in wat hij doet. Hij is duidelijk een zeer gestoord individu. Ik denk dat hij wraak neemt op de wereld. Zo zie ik hem – hij neemt wraak op een wereld die hem niet op de meest gestoorde manier vriendelijk behandelde.

De eerste keer dat je hem ziet, zit hij gewoon bij een groep vrouwen en heeft hij geen woord gezegd. Hij zit daar maar. In de laatste scène dicteert hij samen met de koningin het beleid. Hij zegt: “Je moet deze mensen doden, je moet dit ding nu kwijtraken!” Hij vertelt haar dit alsof het is wat ze hoort te doen. Hij bepaalt het beleid. Het lijkt er gewoon niet op.

Hoe gevaarlijk is een man als Larys Strong?

Ik weet het niet. Er is een echte schurkengalerij, nietwaar? Hij heeft geen alliantie. Hij opereert niet binnen de beperkingen van empathie of liefde. Dit is wat hij zegt: “Ik ben een behoorlijk nuttig persoon omdat ik niet last heb van opdringerige dingen zoals emoties die in de weg zitten.” Dus ik denk dat hij een erg gevaarlijk persoon is, en hij is kwaad. Voor alle anderen gaat het om familie en er zitten echte menselijke emoties achter hun acties. Voor hem is dat het niet. Er is niets waardigs voor hem.

Zou je hem vergelijken met iemand als de Joker die gewoon alles tot de grond wil zien afbranden?

Ik denk niet dat hij een complete anarchist is. Hij heeft meer ego dan dat. Het gaat om macht en om controle. Voor iemand die niets had – geen controle, geen verantwoordelijkheid, niemand gaf hem enige erkenning, langzaam meer invloed en meer macht opbouwend, denk ik dat dat is waar hij voor gaat.

Hij is maar 13 of 14 minuten in de show, dus het is niet veel schermtijd, maar daarbinnen heeft hij een aantal waanzinnige dingen gedaan. Maar hij is nog niet eens begonnen.

Veel van haar scènes komen samen met Olivia Cooke. Hoe was het werken met haar?

O, ze is zo goed. Een paar weken geleden kwamen we elkaar tegen. Ik heb al jaren niemand meer gezien omdat we allemaal met andere dingen bezig zijn, maar we kwamen elkaar letterlijk tegen op straat. Het was zo goed je te zien. Mijn schema is zeer sporadisch op House of the Dragon. Ik kom een ​​dag of twee langs. Ik was soms maanden weg en kwam dan terug, dus het was altijd een beetje zoals de eerste schooldag – een beetje angstaanjagend om op zo’n set te komen. Ze was altijd geweldig en zeer collegiaal. Ik kan eigenlijk niet genoeg goede dingen over haar zeggen.

Hoe bereid je je voor op seizoen 2?

Vervelend genoeg kreeg ik op straffe van marteling te horen dat ik niets over seizoen twee mocht zeggen. Er zijn ninja’s in de buurt. Het spijt me zeer. [Laughs]

Geen problemen. Je was ook (kort) in de film The Ritual, waar ik van hou. Heb je verhalen achter de schermen die je hierover kunt delen?

Excellent! Ik zit erin, knipper eerlijk, en je zult me ​​missen. Ik was er in 2016 een week mee bezig. Ik heb me er echter prima mee vermaakt. We waren aan het filmen in Transsylvanië of ergens anders. We werden midden in de nacht wakker in het Transsylvanische woud, denk ik. Ik ben een enorme horrorfan. Leuk dat je deze film leuk vindt. Het is geweldig.

Heb je toekomstige projecten die je zou kunnen bespreken?

Nou, volgend jaar kreeg ik Ridley Scott’s Napoleon film die uitkomt met Joaquin Phoenix. Het was leuk! Ik zit in een nieuwe televisieversie van Grote verwachtingen komt volgend jaar uit.

By admin