Sat. Apr 20th, 2024

Liverpool-manager Matt Beard noemde het afgekeurde doelpunt van zijn team “gek” nadat ze vrijdagavond met 1-1 gelijkspeelden bij Everton.

Een vermakelijke Merseyside-derby, de eerste die werd gehouden in Goodison Park, zag de gastheren in de 27e minuut de leiding nemen door een hoge trap van Gabby George, voordat Katie Stengel 13 minuten later gelijk maakte met een coole finish in de benedenhoek.

Liverpool dacht echter dat ze net na rust om de leiding hadden gestreden toen Leighanne Robe van dichtbij binnenschoot, maar haar doelpunt werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding op doelman Courtney Brosnan, waardoor Beard ongelovig achterbleef.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Er was een moment van grote controverse in Goodison Park toen het doelpunt van Leighanne Robe werd afgekeurd door de scheidsrechter

“We hadden de wedstrijd moeten winnen, ik zag net dat het doelpunt werd afgekeurd en ik kan het niet geloven, om helemaal eerlijk te zijn. Het is te gek”, zei hij. lucht sporten.

“We hebben vanavond genoeg kansen gehad om toch te winnen. Dit is weer zo’n beslissing die ons drie punten heeft gekost.”

Liverpool kreeg twee kansen in blessuretijd, maar Toffees-doelman Brosnan redde twee uitstekende reddingen, waarbij hij het schot van Stengel van dichtbij afketste en het schot van Ceri Holland naast.

Hoogtepunten van de Women’s Super League-wedstrijd tussen Everton en Liverpool

“Ik dacht dat we vanavond veel kansen creĆ«erden”, voegde Beard toe. “Het ontbrak gewoon een beetje aan kalmte in het laatste derde deel, misschien als we een extra touch of een extra pass hadden, maar ik ben tevreden met wat we vanavond hebben neergezet.

“We hebben Everton gefrustreerd, Everton zette vanavond hun lichamen op het spel en ik dacht dat Courtney Brosnan verreweg de beste speler van het land was, dus ik denk dat we pech hadden dat we niet wonnen.”

Het doelpunt van George zette Everton op voorsprong en Toffees-manager Brian Sorensen prees de aanvoerder na de wedstrijd voor haar inzet voor de zaak.

“Gabby George betekent veel,” zei hij, “voor de club, voor het team en ze is hier al vele, vele jaren en we weten altijd wat we van haar krijgen.

Everton-manager Brian Sorensen prijst Gabby George voor de inzet die ze toont en de impact die ze heeft in elk spel dat ze speelt

“Ze is ook een van mijn kapiteins en in dit soort games zie je altijd dat ze de strijd aangaat, haar lichaam op het spel zet en je weet wat je van haar krijgt.

“Ze speelt vandaag een beetje hoger vanwege de manier waarop we het systeem spelen, ongeacht de positie die ze altijd gaat spelen.”