Sat. Sep 23rd, 2023


Marty Friedman het ging uit megadeth in 2000 en heeft een ongelooflijke carrière achter de rug in zowel Japanse muziek als tv. Friedman met ster hebimeta-san in Fujiyama-steen gedurende de jaren 2000, en kreeg zijn start in de Japanse muziekindustrie toen hij samenwerkte met zanger Nanase Aikawaband van. maar hoe in godsnaam Marty Friedmanwereldberoemde gitarist toen en nu, slaagt het er toch in om een ​​tv-ster te worden?

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

In een interview met Gevolg, Friedman legde uit dat het allemaal begon toen hij binnenkwam aikawaen kreeg te horen dat hij tv misschien een kans moest geven.

“Ik wilde dat niet echt doen. Zoals ik al zei, ik sloot me aan bij een van mijn favoriete J-pop-zangersband toen ik hier aankwam, en als je dat doet, beginnen mensen je te zien. Het begon min of meer aan te trekken veel nieuwe ogen voor mij, en een van de nieuwe ogen was een televisieproductiebedrijf dat me op een nieuwe show zette. Aanvankelijk was ik daar niet erg in geïnteresseerd, omdat ik me alleen wilde concentreren op het spelen van muziek — J -popmuziek. J-pop, als ik het woord ‘pop’ zeg, is het echt heel heavy metal. Er is veel invloed van heavy metal. Mensen schrikken als ze het woord pop horen, maar er zit een gitaar in die gek wordt. Ik was er dol op.

“Ik wilde me daarop concentreren, maar ze zeiden: ‘Probeer dit tv-ding gewoon eens. Je Japans is echt goed en je hebt een heel interessant standpunt. Probeer het gewoon.’ En het eerste dat uit de doos kwam, was een enorm succes.Het was een programma genaamd hebimeta-sandat is geworden Fujiyama-steen – liep zes seizoenen. Voor een nieuwe show is het ongehoord. Toen kwamen er andere aanbiedingen, en mijn manager hier begon dingen te proppen, en voor je het weet, kennen meer mensen mij van televisie dan van muziek. En dat is nog steeds zo.”

Friedman merkt op dat hij zo bekend is als tv-persoonlijkheid in Japan dat de krantenkoppen rond zijn recente megadeth bijeenkomst moest uitleggen dat hij ook muzikant is. wat is wild gezien Friedman is vrijwel synoniem met de gitaar over de hele wereld.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

“Eigenlijk, toen ik gisteren deze Budokan-show deed, toen veel ervan op Yahoo News en dat soort dingen werd gepost, ‘Hij is de man op tv, maar dit is wat hij echt doet’, was zoiets als de kop daarvoor. Televisie maken heeft het gehaald gemakkelijker, het feit dat ik twee maanden weg kan gaan en met mijn eigen muziek door Amerika kan touren – en er geen probleem mee heb.

“Het heeft me in staat gesteld om precies het leven te leiden dat ik wil doen. Het heeft me veel vrijheid gegeven. Natuurlijk, je weet nooit wanneer mensen naar je toe komen, dan kennen ze mij. Maar mijn echte werk is muziek maken, en ik hou van muziek maken. meer dan wat dan ook.”

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om een ​​dagelijkse update te ontvangen met al onze koppen.

By admin