Sat. Sep 23rd, 2023


Mark Hamill zegt dat de controverse rond het casten van Michael Keaton als Batman hem inspireerde om auditie te doen voor de Joker.

Mark Hamill, Coringa

Het is moeilijk je een wereld voor te stellen waarin Mark Hamill de Joker niet perfect vertolkte, maar de acteur had nooit verwacht de rol te winnen.

In een gesprek met Wired zei Mark Hamill dat de controverse rond het casten van Michael Keaton als Batman hem het vertrouwen gaf om auditie te doen voor Joker, maar hem ook deed geloven dat hij de rol nooit zou krijgen. “Ik heb het net voorgelezen,zei Hamil. “Ik had het vertrouwen dat echt hielp, want er was zo’n roep dat Michael Keaton Batman ging spelen. ‘O, hij is meneer. Mam, hij is een komische acteur.’ Ik bedoel, ze hadden hem niet eens gezien. [in the role] en ze beseften niet hoe groot hij zou worden. Maar er was een grote controverse.

toen ik binnenkwam [for the Joker role], Ik dacht: ‘Denk je dat ze Luke Skywalker gaan inhuren om de Joker te spelen? De fans gaan gek worden!’Hamill vervolgde. “Ik was er zo zeker van dat ik niet gecast kon worden. Ik was helemaal ontspannen. Er is vaak faalangst omdat je de rol wilt, hier wist ik dat ik de rol niet zou krijgen, dus wat maakt het uit? Ik reed de parkeerplaats uit en dacht: ‘Dat is de beste Joker die ze ooit hebben gehoord, en het is jammer dat ze me niet kunnen casten.’ En zodra ze me loslieten, draaide het om. Ik had zoiets van ‘Oh nee, ik kan dit niet!’” Mark Hamill voegde eraan toe dat de Joker een van zijn favoriete rollen is “omdat hij gek is, en omdat hij gek is, is hij nooit saai. Het is leuk om een ​​personage te spelen dat overal chaos veroorzaakt.

Mark Hamill sprak voor het eerst de stem van de Clown Prince of Crime in Batman: de animatieserie en portretteerde het personage vervolgens in tal van tv-shows, films, videogames en meer. Hamill liet echter eerder doorschemeren dat hij de Joker mogelijk niet meer zou kunnen inspreken na de dood van Batman-stemacteur Kevin Conroy. “Hamill betwijfelt of hij ooit de Joker-mantel zal opnemen zonder dat Conroy daar is om lijnen uit te wisselen – het ging hoe dan ook die kant op, zegt hij,‘ las een fragment uit een Empire-artikel. “Ze belden en zeiden: ‘Ze willen dat je Joker speelt’, en mijn enige vraag was: ‘Is Kevin Batman?’ Als ze ja zeiden, zou ik zeggen: ‘Ik doe mee’. We waren als partners. We waren als Laurel en Hardy. Zonder Kevin lijkt er geen Batman voor mij te zijn.’

Mark Hamill is momenteel samen met Bert Kreischer te zien in de hoofdrol De machine. Bekijk hier een recensie van onze eigen Alex Maidy.

By admin