Wed. Apr 24th, 2024

Manchester CityLiverpool

Voetbal – Carabao Cup – Ronde van 16 – Manchester City v Liverpool – Etihad Stadium, Manchester, Groot-Brittannië – 22 december 2022 Liverpool-manager Juergen Klopp met Nathan Ake van Manchester City na de wedstrijdactie via Reuters/Jason Cairnduff

MANCHESTER, Engeland – Manchester City versloeg donderdag League Cup-houder Liverpool met 3-2 in een spannende wedstrijd en nam driemaal de leiding voordat het vasthield aan de kwartfinales.

Verdediger Nathan Ake kopte wat het winnende doelpunt bleek binnen in de 58e minuut nadat Mohamed Salah gelijk maakte een minuut nadat Riyad Mahrez de voorsprong van City vroeg in de tweede helft had hersteld.

Erling Haaland scoorde zijn 24e doelpunt van het seizoen in alle competities om City in de 10e minuut op voorsprong te zetten in het Etihad Stadium, maar Liverpool reageerde in de 20e minuut toen Fabio Carvalho een pass van James Milner binnenkrulde om een ​​vloeiende beweging te voltooien.

Het was weer een razendsnelle wedstrijd tussen de twee rivalen die vorig seizoen de titelrace in de Premier League tot een dramatisch einde bracht en net als toen was het City die bovenaan eindigde.

Zij reizen in de kwartfinale af naar Southampton.

Liverpool-manager Juergen Klopp vond het doelpunt van Haaland buitenspel en betreurde het feit dat VAR-technologie pas in de halve finale werd gebruikt in de League Cup.

“We hebben VAR, scheidsrechters zijn gewend aan VAR. De technologie is er, waarom zouden we die niet gebruiken?” aldus de Duitse coach.

“We hebben hard gewerkt, we hebben goede dingen gedaan. Het was niet goed genoeg voor vanavond, maar het is City thuis, het wordt altijd een ongelooflijk zware wedstrijd.”

Stadmanager Pep Guardiola, die voor het eerst in zes wedstrijden in alle competities Liverpool versloeg, was tevreden met de prestatie van zijn team.

“We kunnen niet zeggen dat het geen goede wedstrijd was. “Het is niet makkelijk om balbezit te houden tegen Liverpool, omdat ze een verdedigende structuur hebben die de moeilijkste is die ik in mijn carrière heb meegemaakt.”

Haaland zag er verfrist uit na de verlengde pauze omdat Noorwegen zich niet kwalificeerde voor het WK en hij droeg zwaar bij aan het opbouwspel van zijn team, wat een grote kans creëerde voor Cole Palmer, maar de jongere schoot naast.

Haaland had niet zo’n probleem toen hij zijn eerste duidelijke kans kreeg door zijn linkerbeen te strekken om de voorzet van Kevin De Bruyne in het net te sturen.

De verdediging van City hing op en stelde Liverpool in staat om langs het gebied te komen en via Carvalho gelijk te maken.

De ploeg van Guardiola leek meer kans te maken om opnieuw te scoren en dat deden ze net na rust, waarbij Mahrez een pass van Rodri met één voet controleerde en met de andere laag in het net schoot.

Zoals altijd het geval is geweest in de afgelopen jaren, kwam Liverpool echter meteen terug en Darwin Nunez maakte een long-barstende run langs de linkervleugel om een ​​pass te grijpen en Salah over te sturen.

City bleef echter niet achter en nam voor de laatste keer de leiding, Ake klom hoog op om de uitnodigende voorzet van De Bruyne binnen te koppen.