Thu. Apr 25th, 2024

Erik ten Hag was woedend over het optreden van Maurizio Mariani tijdens het 2-2 gelijkspel van Manchester United met Barcelona op donderdag, en zei dat de scheidsrechter een duidelijke fout maakte door Jules Kounde niet van het veld te sturen vanwege een overtreding op Marcus Rashford in de tweede helft.

Man Utd kwam van 1-0 achter en leidde met 2-1 dankzij het lage schot van Rashford en Kounde’s eigen doelpunt.

Het incident vond plaats buiten het strafschopgebied van Barcelona, ​​wat betekent dat Kounde als laatste man van het veld had moeten worden gestuurd.

Zowel Mariani als de VAR-scheidsrechter oordeelden echter dat er geen overtreding was begaan, en Barcelona maakte minder dan 15 minuten later gelijk via Raphinha, waardoor de stand 2-2 bleef voor de Ronde van 16 van aanstaande donderdag op Old Trafford.

Spreken met BT Sport Na de wedstrijd zei Ten Hag – die een gele kaart kreeg voor zijn protesten na Kounde’s tackle op Rashford -: “De scheidsrechters hadden een grote invloed op deze wedstrijd. Het was een duidelijke overtreding op Rashy.

“Je kunt discussiëren of het in of uit de doos is. [If it’s out then] het is een rode kaart omdat hij oog in oog stond met de keeper. Het heeft een enorme invloed, niet alleen op deze game, maar ook op deze reis.

“Dat kan niet. De scheidsrechter kan deze fout niet maken. We hadden deze wedstrijd moeten winnen.”

Ten Hag was echter tevreden met de prestatie van zijn ploeg, want ze speelden thuis gelijk na een spannende wedstrijd in Nou Camp.

“Ik denk dat we het spel hebben gedicteerd, behalve misschien 15 minuten in de eerste helft”, zei de Manchester United-manager. “We kregen zoveel kansen, dus ik baalde een beetje want bij de rust stond het 0-0. De kansen die zij kregen, creëerden we zelf.

“Maar het was een geweldige wedstrijd – twee aanvallende teams. Het was de Champions League – misschien zelfs meer dan dat. Ik heb echt genoten van de wedstrijd.

“Uiteindelijk is het 2-2 en moeten we afmaken op Old Trafford.”

Manchester United-manager Erik ten Hag reageert na het ontvangen van een gele kaart van scheidsrechter Maurizio Mariani tijdens de UEFA Europa League play-off heenwedstrijd in Spotify Camp Nou in Barcelona.  Datum foto: donderdag 16 februari 2023.
Afbeelding:
Erik ten Hag krijgt een gele kaart nadat hij boos heeft gereageerd op het besluit om Jules Kounde niet van het veld te sturen

Rashford: Het is een geweldig moment in de game

Rashford was net zo in de war als Ten Hag door de beslissing van de scheidsrechters om hem geen vrije trap toe te kennen en Kounde een rode kaart die de Franse international binnen zeven dagen uit de herkansing zou hebben uitgesloten.

“Het is een geweldig moment in de wedstrijd”, zei Rashford BT Sport. “Ik heb het niet teruggekeken, maar op dit moment begrijp ik niet waarom de grensrechter of de scheidsrechter denkt dat ik daarheen ga.

“Ik kwam langs hem en mijn voet is voor de bal, hij raakt mijn been en het is duidelijk contact. Het is geen penalty, maar het is 100 procent een overtreding.”

Zondag 19 februari, 13.00 uur

Aanvang 14.00 uur

Terwijl Ten Hag optimistisch was over de prestaties van Man Utd, sloeg Rashford een meer pessimistische toon aan door te zeggen: “Het lijkt op een nederlaag.

“We kwamen goed terug in de wedstrijd. De eerste helft was waarschijnlijk een beetje in hun voordeel, maar we bleven kalm en probeerden kansen te creëren waar we konden.

“In de tweede helft scoorden we twee doelpunten op rij en hadden we het gevoel controle te hebben over het resultaat. Maar het is een goed team met goede spelers en ze wisten de gelijkmaker te maken.”