Thu. Apr 18th, 2024

Erik ten Hag prees de Europa League-overwinning van Manchester United tegen Barcelona als “mijn grootste overwinning” als manager van de club en prees de persoonlijkheden van zijn herstellende spelers.

Na een opwindende heenwedstrijd in Camp Nou vorige week, waarin de teams met 2-2 gelijkspeelden, kwam Man Utd al vroeg in de terugwedstrijd op achterstand na een penalty van Robert Lewandowski.

Maar na de introductie van Antony tijdens de rust leken de gastheren van kant te zijn gewisseld. Fred maakte minuten na rust gelijk, voordat Antony zelf de winnaar scoorde om Man Utd’s plaats bij de laatste 16 van de Europa League veilig te stellen.

Op de vraag of dit zijn grootste overwinning als Man Utd-manager is, zei Ten Hag BT Sport: “Ik denk het wel. We hadden een aantal goede overwinningen – Liverpool en Arsenal thuis.

“Ik denk dat, tweebenig tegen Barcelona – LaLiga leiders, acht punten voorsprong op Real Madrid. We hebben allemaal Real Madrid gezien deze week.

“Dus als je ze kunt verslaan, ja, dan is dit mijn grootste overwinning.”

Later voegde hij eraan toe: “Het was erg vlak in de eerste helft, een beetje meer vertrouwen. Onze invaller Casemiro hebben we niet genoeg gebruikt. Aaron Wan-Bissaka had veel ruimte op rechts. We hebben hem niet genoeg gebruikt.” Onze druk had moediger gekund. Dat zeiden we tijdens de rust.”

‘We hebben geweldige persoonlijkheden in ons team’

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Leroy Rosenior reageert op Antony’s doelpunt voor Manchester United tegen Barcelona, ​​waardoor ze op Old Trafford in de Europa League met 2-1 wonnen

De overwinning van donderdag bleek een verbluffende comeback te zijn tegen een van Europa’s beste ploegen, wat nog maar eens aantoont hoe ver Ten Hag zijn ploeg heeft teruggekocht sinds zijn aankomst in de zomer.

Hij legde uit BT Sport: “We hebben een aantal geweldige persoonlijkheden in het team, zoals Raphael Varane en Lisandro Martinez. Ze komen naar voren.

“Antony en Garnacho zijn voor niemand bang en we hebben er meer. Bruno, Casemiro. We hebben geweldige persoonlijkheden, dus zelfs als we tegenslagen hebben, gaan ze door.

Fred van Manchester United viert zijn doelpunt
Afbeelding:
Fred van Manchester United viert zijn doelpunt tegen Barcelona

“Ze zijn veerkrachtig en zijn gefocust op het behalen van het resultaat, zelfs na het incasseren van een goedkope penalty. Ze geloven dat ze terug kunnen komen.”

Hij prees ook de bijdragen van doelpuntenmakers Antony en Fred – waarbij hij de markering van Frenkie de Jong door zijn middenvelder vergeleek met die van een mug.

Antony van Manchester United viert feest na zijn doelpunt
Afbeelding:
Antony hielp het spel van Man Utd veranderen met zijn debuut tijdens de rust

Hij zei: “Antony is moedig en hij is onbevreesd. Ik denk dat wat hij in de tweede helft bracht, is wat we nodig hadden, achteraan rennen, het dribbelen, zijn goals. Hij is moedig, hij gaat achter hem aan en wanneer de gelegenheid zich voordoet, hij zal aanvallen Ik denk dat hij veel toevoegt aan dit team.

“Fred speelde een belangrijke rol. Vorige week al in Barcelona, ​​en deze week ook. Hij moest eerst Frenkie de Jong stoppen met spelen.

“Hij moest als een mug om zich heen spelen en terug gaan en dat deed hij. Hij was magnifiek. Een briljante assist voor Rashy bij Barcelona en vandaag het doelpunt.”

Jonathan Liew en John Cross reflecteren op Manchester United’s Europa League-overwinning op Barcelona en de impact die Erik ten Hag had op Old Trafford

Het was weer een wedstrijd waarin wissels tijdens de rust het resultaat beïnvloedden, en Ten Hag benadrukte graag dat er een ploeg nodig is om te winnen.

Hij voegde eraan toe: “Voetbal is 11 tegen 11, we vallen aan met 11 en verdedigen met 11, maar het is meer dan dat, het gaat om de selectie. Je hebt verschillende typen en verschillende profielen nodig.

“Als de tijd daar is, moet je klaar zijn om binnen te komen en bij te dragen aan het team. Je kunt geen trofeeën winnen met 11, vooral tegenwoordig in het voetbal, je hebt een selectie nodig die een andere dynamiek in het spel brengt.”

Analyse: rustwissel levert Man Utd overwinning op

Leroy Rosenior reageert op Fred’s gelijkmaker voor Manchester United tegen Barcelona in de Europa League-wedstrijd

Adam Bate van Sky Sports op Old Trafford:

“Manchester United heeft dit seizoen 19 invallers gescoord in alle competities, meer dan welk team dan ook in de vijf grote competities van Europa. Die van Antony zal een van de belangrijkste zijn en kwam na een cruciale rustwissel van Erik ten Hag.

“Wout Weghorst is in alle 11 wedstrijden begonnen sinds hij vorige maand bij United tekende en is duidelijk de favoriet van zijn landgenoot. Maar Ten Hag is meedogenloos genoeg om te herkennen wanneer iets niet werkt en zijn snelle wissel tijdens de rust hielp zijn kant om te keren. rondom.

“Bruno Fernandes schoof op naar het midden, Jadon Sancho kwam terug naar links. Rashford ging vooruit en bood die dreiging van achteren aan. Antony speelde op rechts. Het werkte. Fernandes zorgde voor de gelijkmaker nadat hij op links naar beneden rolde. Antony scoorde de winnende doel.

“Lt Hag heeft een groot deel van zijn tijd als leider een tekort aan opties gehad. Ongetwijfeld zal hij volgend seizoen meer willen. Maar hij heeft al laten zien dat hij in staat is om te identificeren wat nodig is in een wedstrijd en de oplossing te vinden. Fez het verschil tegen Barcelona .”