Fri. Apr 19th, 2024

marathon van Londen

23 april 2023; Londen, Verenigd Koninkrijk; London Marathon-deelnemers gezien in het finishgebied na afloop van de race. Vereiste credit: Peter van den Berg-USA TODAY Sports

Een 45-jarige man is zondag overleden toen hij naar huis liep nadat hij had deelgenomen aan de marathon van Londen, aldus de organisatoren van de race in een verklaring.

Steve Shanks uit Nottingham was een ervaren hardloper die de race in twee uur, 53 minuten en 26 seconden finishte, zeiden de organisatoren woensdag, eraan toevoegend dat de oorzaak van zijn overlijden later door een medisch onderzoek zou worden vastgesteld.

“Iedereen bij London Marathon Events was diep bedroefd toen ze hoorden van het plotselinge overlijden van Steve Shanks”, aldus de organisatoren.

“Er is een fondsenwervingspagina gemaakt voor de Multiple Sclerosis Society ter nagedachtenis aan Steve.”

De Keniaanse Kelvin Kiptum won de mannenrace met een parcoursrecord van twee uur, een minuut en 25 seconden, terwijl de Nederlandse midfondatleet Sifan Hassan de vrouwenrace won tijdens haar marathondebuut in een verbluffende comeback.

Meer dan 48.000 mensen finishten de race.