Sat. Jul 20th, 2024


“Ik denk dat het goed bij me past. Ik wil hier naar Keighley komen en deze jongens helpen strijden in het kampioenschap en met de ploeg die we hebben, zullen we zeker pushen aan de rechterkant van de tafel” – Luke Gale

Laatste update: 19/12/22 20:14

Luke Gale, de Man of Steel van 2017, voegde zich bij de pas gepromoveerde Keighley Cougars van het Championship na zijn vertrek bij Hull FC

Luke Gale, de Man of Steel van 2017, voegde zich bij de pas gepromoveerde Keighley Cougars van het Championship na zijn vertrek bij Hull FC

Luke Gale tekende een contract voor een jaar met de pas gepromoveerde Championship-kant Keighley Cougars na zijn vertrek bij Super League-kant Hull FC.

The Cougars, een club die vorig seizoen speelde in League One, het derde niveau van de rugby league in Engeland, verzekerde zich van de 34-jarige voormalige Man of Steel, ondanks dat Gale in verband werd gebracht met zowel Super League- als Championship-hosts.

“Ik denk dat hij een geweldige optie voor mij zal zijn”, zei Gale nadat zijn verhuizing naar de Cougars maandag was bevestigd.

“Ik wil hier naar Keighley komen en deze jongens helpen strijden in het kampioenschap en met de ploeg die we hebben zullen we zeker aan de goede kant van de tafel zitten.

“Het is dit seizoen een beetje anders voor mij geweest, want het is de eerste keer dat ik de voorbereiding inga zonder contract bij een club.

“Ik heb de beslissing genomen om alleen te trainen en mezelf een paar maanden uit de rugbycompetitie te gunnen na 14 opeenvolgende seizoenen te hebben gespeeld en getraind.

“Ik heb getraind bij Driven Athlete met Chris Black en als resultaat heb ik gevonden [Keighley head coach] Rhys Lovegrove heel vaak.

“Toen ik met Chris sprak, vertelde hij me dat ik het erg leuk zou vinden om bij Keighley te tekenen.

“Ik heb Rhys een paar keer ontmoet en gesproken en hij is op dit moment een van de beste jonge managers in het spel en het klikte meteen.

“En dat kwam van vorig seizoen, wat voor mij. Het was geen goed jaar, zowel persoonlijk als vanuit teamoogpunt.

“Maar ik zit nu in een andere fase van mijn carrière en ik word er niet jonger op.

“Ik begon mijn carrière op dit niveau bij Doncaster en ik heb het gevoel dat de cirkel nu rond is en ik kan niet wachten om te zien wat het kampioenschap dit seizoen brengt, want er is geen uitblinkend team en het zal een zware competitie worden. “

Gale heeft de laatste 10 jaar van zijn Super League-carrière doorgebracht bij clubs Bradford Bulls (2012-14), Castleford Tigers (2015-19), Leeds Rhinos (2020-21) en Hull FC (2022).



By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover