Fri. Apr 19th, 2024

Liverpool werd op sensationele wijze met 5-2 verslagen door Real Madrid, ondanks een voorsprong van twee doelpunten vroeg in de heenwedstrijd van hun Champions League-ronde van 16 gelijkspel op Anfield.

Vinicius Junior scoorde tweemaal voor rust om de vroege voorsprong van Liverpool teniet te doen en drie onbeantwoorde doelpunten in de tweede helft – waarvan twee gescoord door Karim Benzema – veroordeelden de ploeg van Jürgen Klopp tot hun ergste thuisnederlaag in de geschiedenis van de Champions League.

The Reds dreigden de wereldkampioenen, hun veroveraars in de Champions League-finale in mei, te verslaan tijdens een zinderende openingsperiode. Een aanval van Darwin Nunez bracht hen vier minuten op voorsprong voordat Mohamed Salah toesloeg op een fout van Thibaut Courtois.

Vinicius Junior van Real Madrid viert feest na de 2-1
Afbeelding:
Vinicius Junior van Real Madrid trapte de comeback af met een schitterend doelpunt

beoordelingen van spelers

Liverpool: Allison (4); Alexander-Arnold (5), Gomez (3), Van Dijk (6), Robertson (6); Henderson (6), Fabinho (5), Bajcetic (6); Salah (6), Nunez (6), Gakpo (5).

Subs: Firmino (6), Jota (5), Milner (6), Matip (6), Elliott (n.v.t.).

Real Madrid: Corteis (4); Carvajal (6), Militão (7), Rüdiger (6), Alaba (5); Camavinga (6), Modric (8), Valverde (6), Rodrygo (7); Benzema (9), Vinicius (9).

Subs: Nacho (7), Ceballos (6), Kroos (nvt), Asensio (nvt).

Speler van de wedstrijd: Vinicius junior

Terwijl Real Madrid swingde, toonden ze karakteristieke kwaliteit en kalmte, Vinicius schoot laag in de verre hoek van Alissons net om er een terug te trekken, voordat de keeper de fout van Courtois herhaalde door de Braziliaan zijn tweede van de avond te schenken.

Een kopbal van Eder Militao uit een vrije trap van Luka Modric bezorgde de ploeg van Carlo Ancelotti vroeg in de tweede helft de leiding, voordat het schot van Benzema van Joe Gomez en langs Alisson afketste om Anfield het zwijgen op te leggen. Toen Benzema later een briljante tweede plaats toevoegde, was Liverpool blut.

Door het resultaat hebben Klopp en zijn spelers volgende maand een wonder nodig in het Santiago Bernabéu. De meer directe zorg is dat, na een aantal vertrouwenwekkende overwinningen in de Premier League, de kwetsbaarheid die het seizoen van Liverpool ontsierde, opnieuw aan het licht is gekomen.

teamnieuws

• Jurgen Klopp nam de beslissing om een ​​ongewijzigde ploeg te kiezen na de indrukwekkende 2-0 overwinning van zaterdag op Newcastle. Darwin Nunez was fit om te starten ondanks een klap op zijn schouder in St James’ Park, terwijl Stefan Bajcetic zijn positie op het middenveld behield tijdens zijn eerste Champions League-start.
  • Real Madrid heeft twee wijzigingen aangebracht in de ploeg die Osasuna in het weekend versloeg, waarbij Dani Carvajal en Karim Benzema Nacho en Dani Ceballos vervangen. Benzema was slechts twee van de laatste vijf wedstrijden van Real Madrid begonnen, maar had in die periode drie keer gescoord.

Carragher: ‘Shambolisch’ en een ‘schande’

Spreken met CBS, Sky Sports’ Jamie Carragher was vernietigend over de capitulatie van Liverpool in de tweede helft. “Dat was chaotisch vanuit Liverpool”, zei hij.

“Gênant. We hebben het hele seizoen excuses voor ze verzonnen, maar dat was zonde in de tweede helft. Die helft met 3-0 verliezen als je de Kop met 2-2 aanvalt en in een knock-outwedstrijd. Shambolic.”

De ellendige nederlaag van Liverpool in de statistieken

• Liverpool kreeg voor het eerst vijf doelpunten tegen in een Europese wedstrijd op Anfield, terwijl het pas de derde keer deze eeuw was dat het vijf of meer doelpunten maakte in een thuiswedstrijd in alle competities.
  • Real Madrid is het eerste team in de geschiedenis van de Champions League dat met twee doelpunten achter staat en met een marge van drie doelpunten wint.
  • Dit was pas de vierde keer dat een ploeg van Jürgen Klopp vijf of meer doelpunten scoorde in een thuiswedstrijd in alle competities, na Mainz in 2006 (1-6 v Werder Bremen in de Bundesliga), Borussia Dortmund in 2009 (1-5 v Bayern München in de Bundesliga) en Liverpool in 2019 (5-5 v Arsenal).
  • Met 22 jaar en 224 dagen oud is Vinicius Junior van Real Madrid de jongste uitspeler die tweemaal scoorde tegen Liverpool op Anfield in een grote Europese competitie sinds Johan Cruijff in december 1966 voor Ajax in de Europa Cup (19a 233d ).
  • Karim Benzema van Real Madrid heeft zes keer gescoord tegen Liverpool in de UEFA Champions League, meer dan welke andere speler dan ook.

Wat is het volgende?

Liverpool keert zaterdag terug naar de Premier League met een uitstapje naar Kristallen paleisin leven lucht sporten; aanvang 19.45 uur. Selectie van Jurgen Klopp dan gastheer wolven op woensdag 1 maart; vertrek 20u.

Zaterdag 25 februari, 19.30 uur

Aanvang 19.45 uur

van RealMadrid reeks cruciale wedstrijden gaat zaterdag verder, met een LaLiga-wedstrijd thuis bij de buren Atletico Madrid; vertrek 17.30 uur. Europese kampioenen verwelkomen bittere rivalen Barcelona op donderdag 2 maart in de halve finales van de Copa del Rey; vertrek 20u.