Sat. Sep 23rd, 2023


Liam Smith is vastbesloten om zijn overwinning op Chris Eubank Jr. te herhalen in de herkansing van 1 juli en vervolgens te strijden voor een tweede wereldtitel.

Smith uit Liverpool, een voormalige WBO-weltergewichtriemhouder, streeft ernaar om tweevoudig wereldkampioen te worden.

Zou hij bereid zijn om Kazachstan’s formidabele WBO middengewicht kampioen Janibek Alimkhanuly uit te dagen, die Steven Butler in de vroege uurtjes van zondagochtend live bevecht op luchtsporten.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Eleanor Roper en John Dennen van Sky Sports News reflecteren op de eerste Smith v Eubank 2 persconferentie

“Hij is niet echt een hoog risico, een lage beloning, want de beloning is zijn wereldtitel”, zei Smith. luchtsporten.

“Het gevecht met Denzel Bentley bracht [Alimkhanuly] een peg, maar nog steeds een redelijk goed gevecht. Ik weet een beetje over hem, ik zag hem op de Olympische Spelen, ik zag hem slaan [Anthony] Fowler op de Olympische Spelen. Hij had nog maar 13 gevechten, een goede vechter.”

Zijn uiteindelijke doel is zijn tweede wereldtitel. “Als ik geprezen word, zit ik hier niet te denken: ‘Wauw, ik ben de man, iedereen prijst mij.’ Het is wat het is’, legde hij uit.

“Een van de onderdelen die me kapot heeft gemaakt – waarom wil ik weer wereldkampioen worden – is de wereldtitel gewonnen en waarschijnlijk op de wasmand gelegd. Ik vond het gewoon niet leuk om wereldkampioen te zijn.

“Ik wist niet hoe groot het was. Daarom ben ik wanhopig, ik zou zo graag weer wereldkampioen willen worden. Omdat ik elk stukje ervan zou waarderen. Ik weet wat dat betekent.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Chris Eubank Jr. gaf toe dat zijn ‘carrière op het spel staat’ in de herkansing met de Britse rivaal Liam Smith op zaterdag 1 juli

“Dit is wat ik leuk zou vinden.”

Een tweede overwinning op Eubank wanneer ze op 1 juli live vechten Sky Sports-kassazou Smith bevestigen als een middengewicht van wereldklasse.

“Ik was de beste tot 154 pond [boxer] in Groot-Brittannië voor ik weet niet hoeveel jaar. Nu ben ik ook de beste met 160 pond”, zei Smith.

“Ik zal doorgaan met het bewijzen van de punten in wat ik onder controle heb. Ik vecht tegen Chris, ik ga een punt bewijzen – ik ben een betere vechter dan Chris. Ik heb het gevoel dat mensen dat nu volledig gaan beseffen.

“Veel mensen denken misschien dat ik een betere vechter was dan hij, maar misschien dachten ze nog steeds dat Chris zou winnen omdat hij middengewicht was”, vervolgde hij.

“Ik zou voor medium gaan, het was geclassificeerd als medium large. Dit had de keuze van veel mensen kunnen zijn. Maar nu weten mensen – het maakt niet uit, ik ben hier groot genoeg voor, ik kan jou ook totaal pijn doen.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Adam Azim voorspelt dat Liam “Beefy” Smith Eubank Jr opnieuw zal verslaan

“Je hebt nu een poll opgezet ‘Wie wint dit gevecht?’ Ik denk dat het 80-20 voor mij zou zijn in procenten.

Hij moet echter Eubank Jr. verslaan om in aanmerking te komen voor een nieuwe wereldtitel, hetzij bij middengewicht, hetzij van hem eisen dat hij terugkeert naar superwelter.

“Ik heb hem verslagen, ik zit in een goede positie. Want het doet me helemaal geen pijn. Ik ga Chris nu verslaan in de herkansing, geen enkel bestuursorgaan zal me op welke ranglijst dan ook knock-out slaan”, zei Smith.

“WBO heeft me nu verplaatst naar nummer 2 [at middleweight] en ik heb Golovkin op nummer 1 gezet, dus ik weet niet zeker wat daar gaat gebeuren. Ik heb Chris verslagen, ik blijf waarschijnlijk [in line to be] daar verplicht.

“Ik ben ook een WBC 154lb must-have Liam Smith begroet toekomstig gevecht met Janibek Alimkhanuly: ‘Ik ben wanhopig om weer wereldkampioen te worden’ | Boks nieuws. De verplichte WBC zou de volgende in de rij kunnen zijn met 154 pond.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Chris Eubank Jr zegt dat Liam Smith een ‘once in a lifetime’ klap kreeg toen hij in de vierde ronde verloor van zijn Britse rivaal in Manchester

‘Ik moet me gewoon op Chris concentreren. Ik heb Chris weer verslagen, ik zit in een goede positie.”

Hij drong aan, met duidelijk vertrouwen in zijn stem: “Ik heb Chris één keer verslagen, ik zal hem twee keer verslaan.”

Als hij weer een spectaculaire finish weet te behalen, vormt hij met 160 of 154 pond een bedreiging voor iedereen in de elite.

‘Hij zal me niet eens kunnen aanraken’

Alimkhanuly verdedigt zijn titel dit weekend live in Stockton Arena, Californië, tegen de Canadees Steven Butler luchtsporten.

Hij bedreigt een meer dominante vertoning dan hij deed in zijn laatste gevecht tegen de Britse Denzel Bentley.

“Ik heb me heel goed voorbereid op dit gevecht. Ik wil niet alleen mijn titel verdedigen. Ik wil de titels verenigen”, zei Alimkhanuly.

“In mijn laatste gevecht vocht ik alle 12 rondes en ik had het gevoel dat er iets ontbrak. Dus hebben we een nieuwe fitnesscoach toegevoegd en hij heeft me veel geholpen. Ik heb een hele goede voorbereiding gehad. Ik werk heel graag met Buddy McGirt bij Brickhouse Boxing.

MANTECA, CALIFORNIË - MEI 11: Janibek Alimkhanuly (L) en Steven Butler (R) poseren tijdens de persconferentie voorafgaand aan hun strijd om het WBO middengewichtkampioenschap op 13 mei in de Great Wolf Lodge op 11 mei 2023 in Manteca, Californië.  (Photo by Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images)
Fotograaf:
Bekijk Janibek Alimkhanuly v Steven Butler live op Sky Sports Main Event en Sky Sports Action vanaf zondagochtend 02.00 uur

“Ik heb een nieuwe fysieke trainer gekregen omdat ik begrijp dat dit me zal helpen groeien. Als je dezelfde dingen blijft doen, blijf je op dezelfde plek. Ik wilde opgroeien.

“Ik wilde tegen Jermall Charlo vechten. Ik wilde tegen Erislandy Lara vechten. Om dat te doen, wist ik dat ik veranderingen moest aanbrengen.

Butler waarschuwde dat kijken naar andere gevechten een risico was. “Hij begaat een grote fout als hij verder probeert te denken dan ik. Ik wil hem knock-out slaan. Ik wil de riem. Dat is het,” zei hij.

“Ik heb veel geleerd. Ik begon met boksen toen ik 11 was. Ik ben nu 27 jaar oud. Ik heb dus veel ervaring achter de rug. Als ik het allemaal samenvoeg op zaterdagavond, ga ik de wereld shockeren.

MANTECA, CALIFORNIË - MEI 11: Janibek Alimkhanuly (L) en Steven Butler (R) nemen het tegen elkaar op tijdens de persconferentie voorafgaand aan hun WBO Championship-wedstrijd op 13 mei in de Great Wolf Lodge op 11 mei 2023 in Manteca, CA. Californië.  (Foto door Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images).
Fotograaf:
Alimkhanuly en Butler staan ​​tegenover elkaar (Foto: Mikey Williams/Top Rank)

“Dit betekent veel voor me. Het is een droom die uitkomt. We hebben veel gewerkt voor dit riemgeschil”, voegde hij eraan toe.

“Ik ben voor niemand bang. Ik heb mijn hele leven risico’s genomen. Janibek is een goede bokser. Ik heb niets slechts over hem te zeggen. Maar we hebben hard gewerkt op dit oefenterrein. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt voor dit gevecht.”

Maar Alimkhanuly concludeerde: “Als vechter heb ik veel respect voor hem omdat hij zijn mening uitspreekt. Maar ik ga hem laten zien dat hij me niet alleen niet knock-out kan slaan, maar me ook niet kan aanraken.

Kijk Janibek Alimkhanuly vs Steven Butler live Sky Sports hoofdevenement en Sky Sports-actie vanaf 02.00 uur op zondagochtend.Source by rezal

By admin