Zal de terugkeer van Isak Newcastle naar de Champions League brengen?

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van Nottingham Forest vs Newcastle in de Premier League

Je vraagt ​​je af hoeveel hoger op de ranglijst Newcastle United nu zou staan ​​als Alexander Isak het hele seizoen fit was geweest?

De Zweedse spits, die afgelopen zomer voor 63 miljoen pond werd gekocht van Real Sociedad, scoorde bij zijn debuut in Liverpool in augustus, maar liep een ernstige hamstringblessure op toen hij zich aan het settelen was in St James’ Park.

Die blessure hield Isak de rest van 2022 aan de kant, waarbij de spits in totaal 16 wedstrijden miste voordat hij uiteindelijk terugkeerde in januari.

Sinds hij echter weer fit is, begint de 23-jarige de vorm te vertonen die we zagen voor zijn ontslag en na de dubbel van vrijdagavond op de City Ground scoorde hij vier doelpunten in zijn laatste twee wedstrijden voor de club.

Zijn manager Eddie Howe lijkt nu te hebben besloten om met Isak te gaan voor de betrouwbare frontman Callum Wilson voor de matchup, en je kunt zien waarom gezien zijn indrukwekkende score voor de Magpies.

Isak heeft dit seizoen al zes Premier League-doelpunten gescoord in slechts 10 optredens voor de club, met een indrukwekkend aantal van één doelpunt per 115 minuten.
Richard Morgan

Leicester toonde hun kwaliteit in de comeback in de tweede helft

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van het 1-1 gelijkspel tussen Brentford en Leicester

Het schrift leek aan de muur te hangen voor bezoekers aan West-Londen. De prestaties van Leicester in de eerste helft toonden hun recente problemen: een gebrek aan scherpte in de aanval en onzekerheid in de verdediging.

Maar een prachtig teamdoelpunt om vroeg in de tweede helft gelijk te maken, was een herinnering aan de kwaliteit van dit team. Kiernan Dewsbury-Hall was briljant op het middenveld en vermeed uitdagingen, James Maddison deed waar hij goed in is in de pocket, een pass recht in het strafschopgebied, en Harvey Barnes was dynamisch en dodelijk met zijn finish.

Brendan Rodgers gooide beide armen in de lucht van vreugde en opluchting. Het was het soort beweging waar hij van genoot.

Het doelpunt gaf hun ploeg weer vertrouwen en hoewel er geen winnaar was, wat hun positie in de degradatiestrijd aanzienlijk zou hebben vergroot, ontzegden ze Brentford een schot op doel in de tweede helft om het resultaat veilig te stellen. Dit zal een positieve stap zijn in de richting van een kant die zeker te mooi is om te vallen.
Peter Smit

Brentford wekte verwachtingen

Brentford is al 10 opeenvolgende thuiswedstrijden in de Premier League ongeslagen. In de race om Europa staan ​​ze op gelijke hoogte met het als zevende geplaatste Brighton. Het fulltime gevoel bij de loting met Leicester was er echter een van frustratie. Dat is een teken van hoe Thomas Frank de lat hoger legde voor deze kant.

Brentford is puntloos, had dit seizoen meer balbezit en slaagde er zaterdag opnieuw niet in om extra tijd om te zetten in een overwinning. Frank gaf later toe dat zijn spitsen niet in staat waren om te schieten en misschien leidt dit tot vragen over de creativiteit erachter.

Maar in de eerste helft hebben ze grote schade aangericht in de omgeving van Leicester met hun directe spel en misschien kan hun inzinking in de tweede helft deels worden toegeschreven aan inspanningen halverwege de week.

Frank zag er moe uit tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd en misschien is de interlandpauze op een goed moment gekomen voor Brentford, wat een kans biedt om hun geest en lichaam op te frissen voor de laatste 11-game push, waar ze hopen hun positie in ieder geval te consolideren in de hoogste klasse.

“Ja en nee, want ik weet waartoe deze groep spelers in staat is”, zei Frank toen hem werd gevraagd of zijn team de verwachtingen overtrof. Hij en zijn team zijn ambities, maar in een breder perspectief moet het geweldige seizoen van Brentford worden gewaardeerd.
Peter Smit

Bournemouth’s zachte onderbuik bloot

GRATIS TE KIJKEN: Aston Villa vs Bournemouth hoogtepunten

Het vertrouwen zou groot zijn geweest bij de selectie van Bournemouth na indrukwekkende optredens tegen Arsenal en Liverpool. Ze hebben nog genoeg kansen om degradatie te overleven, maar een nederlaag bij Aston Villa zal bot zijn.

Ze werden teniet gedaan door een traag begin van de wedstrijd – Douglas Luiz scoorde al na zeven minuten – en een gebrek aan concentratie in het laatste kwartier toen Jacob Ramsey en Emi Buendia de boel afsloten voor Villa.

Maar in de tussenliggende momenten kwam Bournemouth vaak overeen met een Aston Villa-team door omhoog te kijken in plaats van omlaag. De thuisverdediging moest scherp zijn en enkele cruciale onderscheppingen maken, terwijl de uitstekende redding van Emi Martinez uit de vrije trap van Philip Billing een tijdige herinnering was aan zijn WK-winnende pedigree.

Aston Villa zag er gewoon uit als een slimmer team van hogere kwaliteit en strafte Bournemouth voor hun fouten. Met name de verdediging van de Kersen liet soms veel te wensen over.

Hoewel grote resultaten en overwinningen cruciaal zijn, net als de belangrijkste herinneringen van fans, is het de wekelijkse routine van reizen naar teams als Aston Villa of Brentford die een seizoen kunnen maken of breken. Je moet in elk van hen handelen om enige overlevingskans te hebben.

Hoewel de zwakke plek van Bournemouth zeker zichtbaar was in Villa Park, hebben ze laten zien dat ze de kwaliteit hebben om hun mannetje te staan. Die positieve aspecten moeten ze nu goed benutten.
charlotte moeras

Gnonto terug in het team en impact maken

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van de overwinning van Leeds op Wolves

Wilfried Gnonto werd op de bank gedropt voor de wedstrijden tegen Chelsea en Brighton, maar nadat hij weer in de basis stond, maakte hij het verschil voor Leeds in een 4-2 overwinning tegen Wolves. Het was Gnonto die voor Jack Harrison de openingstreffer opzette.

Zijn voorzet maakte de taak van Harrison vrij eenvoudig en het was de derde keer dat de vleugelspeler Wolves in de problemen bracht, ondanks het doelpunt dat pas zes minuten na de wedstrijd viel. De Italiaanse international mag zijn marker isoleren en is een echt wapen voor Leeds.

Deze vrijheid bestond niet altijd voor Gnonto. Het werd zo duidelijk dat het team van hem afhankelijk was om ervoor te zorgen dat hij veel aandacht kreeg. Misschien hebben die twee uitwedstrijden geholpen omdat Wolves niet klaar was om met hem af te rekenen.
Adam slaat

Wolven moeten zich concentreren op hun eigen fouten

Julen Lopetegui wees op de beslissing om Wolves geen strafschop toe te kennen voor de overtreding van Junio ​​Firpo op Nelson Semedo, die de rechtsback nog steeds geblesseerd raakte, en was even verbijsterd dat de scheidsrechter het vierde doelpunt van Leeds niet had afgekeurd, ondanks dat hem was gevraagd om te gaan. naar de monitor.

Het shirt dat aan Adama Traore trok was duidelijk en met die frustratie die volgde op Nick Pope’s overtreding op Raul Jimenez die werd gemist in Newcastle, heeft Lopetegui waarschijnlijk een eerlijke claim als hij zegt dat de marges tegen zijn kant gaan.

Het zijn echter zijn eigen fouten, niet die van de scheidsrechters, die de Spanjaard meer zorgen zouden moeten baren. Wolves had genoeg openingen tegen Leeds om iets uit deze wedstrijd te halen, ondanks vier tegengoals aan de andere kant, maar ze missen nog steeds het voordeel.

Ze scoorden er twee, een lob van 41 meter en een van richting veranderd schot, maar het waren de fouten die tijd nodig hebben – Raul Jimenez slaagde er niet in het net te vinden vanuit het zestienmetergebied, Pablo Sarabia gleed naast met het doel wijd open. Het duurt al te lang om te verwachten dat het zal veranderen.

Dergelijke verspilling betekent dat Wolves defensief solide moeten zijn om wedstrijden te winnen – de meeste van hun overwinningen dit seizoen waren 1-0. Maar toen Craig Dawson eenmaal was vervangen, ontbrak het de verdediging aan organisatie. Slecht op beide dozen. Het is een combinatie die dreigt te degraderen.