Thu. Mar 28th, 2024

Liverpool overwon hun wegproblemen op indrukwekkende wijze door Leeds met 6-1 te verslaan op Elland Road, waardoor de kant van Yorkshire midden in een van de meest openlijke degradatiegevechten van de afgelopen seizoenen achterbleef met slechts zeven wedstrijden over.

De ploeg van Jurgen Klopp, die hoopte laat druk te zetten op een onwaarschijnlijke top-vier-finish, slaagde er niet in om te scoren tegen een ploeg van de onderste zes in hun laatste zes pogingen, maar er was geen gevaar dat de geschiedenis zich zou herhalen na een race om twee doelpunten. voorsprong voor de helft van de wedstrijd.

Dubbelspel van Mo Salah en Diogo Jota hielp hen binnen drie punten van de als zesde geplaatste Aston Villa te komen, terwijl Leeds slechts twee punten boven de degradatieplaatsen blijft met 11 doelpunten in hun laatste twee thuiswedstrijden.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Cody Gakpo zet Liverpool op voorsprong terwijl Leeds zich ter voorbereiding op handbal richt tegen Trent Alexander-Arnold.

“Ik denk dat dit de beste wedstrijd is die we dit seizoen hebben gespeeld”, zei manager Klopp. lucht sporten spel posten. “We forceerden veel fouten, we scoorden sensationele goals, tegendruk was de beste in, ik bedoel, decennia.”

Er was enige controverse over het eerste doelpunt van Liverpool, waarbij bedenker Trent Alexander-Arnold een arm leek te gebruiken om de bal te controleren in de preambule, maar de VAR weigerde in te grijpen toen de vleugelverdediger de bal op een plaat plaatste voor Cody Gakpo om te spelen. raken. huis op de achterste paal (35).

Alexander-Arnold opereerde in een hybride rol op het middenveld en had 153 balcontacten in 90 minuten – de op een na meeste van alle spelers in het hele seizoen. “Trent levert kwaliteit. Als je hem in deze rol ziet, doet hij het perfect. Alleen Kevin de Bruyne is beter’ lucht sporten commentator Jamie Carragher prees het fulltime.

Mo Salah voltooit een snelle tegenaanval van Liverpool om hun voorsprong tegen Leeds op Elland Road te verdubbelen.

Salah, die zijn achtste doelpunt scoorde in zes wedstrijden tegen Leeds, kreeg een scherpe pass van Jota en ontsnapte met een slimme zet uit de klauwen van Pascal Struijk, voordat hij nadrukkelijk langs een hulpeloze Illan Meslier (39) schoot.

Luis Sinisterra scoorde wat slechts een troost bleek te zijn vlak na rust (47), wat de weg vrijmaakte voor een venijnige aanval van Liverpool in de tweede helft, aangevoerd door de genialiteit van Salah.

Luis Sinisterra profiteerde van een vreselijke fout van Ibrahima Konate om de voorsprong van Liverpool op Leeds terug te brengen tot 2-1.

De Egyptenaar scoorde een majestueuze vierde (64) net nadat Jota zijn eerste doelpunt in meer dan een jaar scoorde (52), waarbij de Portugese spits in de 73e minuut een verbluffende tweede aan zijn persoonlijke score toevoegde.

“Het was een bijzondere tweede helft, we speelden heel goed”, zei Jota na het doorbreken van zijn doelpuntendroogte van 12 maanden. “We hebben een paar mooie doelpunten gemaakt. Het is een zwaar seizoen geweest voor mij en het team, dus het is een opluchting voor mij om te scoren.

De bezoekers zetten een elegante prestatie neer met een beslissend doelpunt in de laatste minuut van de normale speeltijd toen Alexander-Arnold uitgleed op invaller Darwin Nunez, die perfect finishte voor zijn negende Premier League-doelpunt van de campagne.

De overwinning was de eerste overwinning van Liverpool in alle competities sinds Manchester United begin maart met 7-0 werd verslagen, maar het zal opnieuw een vernietigende slag betekenen voor de overlevingsverwachtingen van Leeds, nadat het acht dagen geleden ook vijf doelpunten tegen kreeg in eigen huis tegen Crystal Palace.

Diogo Jota scoort zijn eerste doelpunt in een jaar om Liverpool’s voorsprong van twee doelpunten tegen Leeds te herstellen.

teamnieuws

• Liverpool: Jurgen Klopp riep een ongewijzigd basiselftal op toen het team tegen Arsenal na twee doelpunten achterstand kwam, terwijl Luis Diaz na een langdurige blessure weer op de bank zat.
  • Leiden: De fragiele kant van Javi Gracia, die op zoek was naar herstel na een 5-1 nederlaag tegen Crystal Palace, voerde twee wijzigingen door: Rasmus Kristensen en Rodrigo kwamen in de plaats van Luke Ayling en de geblesseerde Patrick Bamford.

Hoe Liverpool de uitblues in de ban deed

Mo Salah scoort zijn tweede tegen Leeds
Fotograaf:
Mo Salah scoorde zijn 106e en 107e linkervoetgoals in de PL, meer dan welke andere speler dan ook

Slechts een tweede uitoverwinning van 2023, maar het doet niets af aan de efficiëntie van het aanvallende spel van Liverpool, dat een troosteloze ploeg uit Leeds overspoelde met een meesterlijk vertoon van meedogenloze afwerking.

Het nederige Leeds kreeg halve kansen in de openingswisselingen, maar herhaalde uiteindelijk dezelfde fouten die leidden tot de 5-1 pak slaag van Palace vorige time-out, teniet gedaan door individuele fouten en slechte verdediging.

Mo Salah scoort zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en maakt er 4-1 van voor Liverpool tegen Leeds.

Toen Gakpo Liverpool eenmaal op kop had, begonnen ze Leeds naar believen te openen, waarbij Jota Weston McKennie op het middenveld stal, wat leidde tot een tegenaanval waarbij Salah een seconde scoorde voor de bezoekers.

Een fout van Liverpool-verdediger Ibrahima Konate stelde Sinisterra in staat om de vertragingen tijdelijk te verminderen, maar het feest was van korte duur toen Jota vijf minuten later de voorsprong van de Reds met twee doelpunten herstelde en vasthield aan een uitstekende pass van Curtis Jones om Meslier te passeren.

Diogo Jota scoort zijn tweede doelpunt van de wedstrijd in de 5-1 overwinning van Liverpool op Leeds.

Nu Elland Road leeg was, stelde Salah het resultaat buiten twijfel toen de aanval van Andy Robertson langs de linkerkant Gakpo goed geplaatst vond, en hij assisteerde de bal naar Salah, die zijn 15e competitiedoelpunt van het seizoen scoorde vanuit de verre hoek.

Om niet te worden overtroffen, bezegelde Jota’s trage finish van een voorzet van Jordan Henderson zijn terugkeer naar vorm, nadat hij tot nu toe in 32 wedstrijden niet had gescoord, terwijl Nunez de nederlaag voltooide door opnieuw een instinctieve pass van Alexander-Arnold om te zetten.

Darwin Nunez komt van de bank om het zesde doelpunt van Liverpool tegen Leeds te scoren.

“De tweede helft tegen Arsenal (toen Liverpool van een achterstand terugkwam en 2-2 gelijk speelde met de leiders) was super belangrijk voor ons allemaal”, voegde Klopp toe. “Er zijn nog acht wedstrijden te gaan en we moeten steeds weer doen wat we vanavond deden.

“Ik hoop dat deze anderhalve wedstrijd ons een zeker teken zal geven voor het einde van het seizoen.”

beoordelingen van spelers

Leiden: Meslier (4), Kristensen (3), Koch (4), Struijk (4), Firpo (2), McKennie (3), Roca (4), Harrison (5), Aaronson (4), Sinisterra (6), Rodrigo (4).

Subs: Summerville (4), Rutter (3), Forshaw (nvt), Gnonto (nvt).

Liverpool: Alisson (7), Robertson (7), Van Dijk (7), Konate (5), Alexander-Arnold (8), Henderson (7), Fabinho (6), Jones (7), Jota (8), Gakpo ( 7), Salah (9).

Subs: Diaz (6), Nunez (7), Milner (6), Firmino (nvt), Thiago (nvt).

Spel speler: mo salaah

Klopp verwondert zich over ‘beste’ Liverpool-prestatie | ‘Ik heb geklikt’

Liverpool-manager Jürgen Klopp zegt dat zijn team hun beste voetbal van het seizoen speelde in de 6-1 pak slaag van Leeds.

Liverpool-manager Jürgen Klopp:

“De beste wedstrijd die we dit seizoen hebben gespeeld, in veel opzichten. We controleerden het spel en maakten veel fouten in Leeds. Sensationele doelen. We counteren het beste dat we in lange tijd hebben gehad.

“In de 92e minuut verloren we de bal en gingen vier spelers achter de bal aan. Het was uitstekend en precies wat we wilden.

“Ik kan niet uitleggen waarom onze tegendruk niet ging zoals we vroegen, maar vanavond werkte het. In de tweede helft tegen Arsenal lukte het eigenlijk wel. De richting die we in die wedstrijd hadden, was omdat we de ballen terugkregen.

Jurgen Klopp produceerde een hilarische reactie toen Liverpool in de 92e minuut meedogenloos aandrong ondanks een 6-1 voorsprong op Leeds United.

“Waar we eindigen, weet ik niet. Maar na het seizoen gaat het door. Daarom hebben we alle resultaten en prestaties nodig om te bouwen en te begrijpen, zodat we iets nieuws kunnen bouwen, iets anders.

“Ik zou ons graag zien met hetzelfde verlangen, passie en begrip dat we vanavond toonden. Het is onze taak om die consistentie te vinden.”

Gracia vraagt ​​om eenheid

Leeds-manager Javi Gracia was enorm teleurgesteld door de fouten van zijn team bij het verlies tegen Liverpool.

Leeds-manager Javi Gracia:

“Zeer teleurgesteld omdat we dit resultaat niet hadden verwacht. Het is iets waar we aan moeten werken. Als we deze fouten toegeven, is het niet eenvoudig om goede resultaten te behalen. We moeten zo snel mogelijk verbeteren.

“Misschien kwam het eerste doelpunt door handbal, maar daarna kregen we veel kansen weg. We laten ons niet nog een keer wedijveren [after scoring].

Jamie Carragher en Ben Mee vinden dat het eerste doelpunt van Liverpool afgekeurd had moeten worden, terwijl Trent Alexander-Arnold ter voorbereiding de bal wilde controleren.

“We hadden het gevoel dat we het spel konden verbeteren, maar zoals ik al zei, kregen we na het doelpunt nog een doelpunt tegen. Het was onmogelijk voor ons. We wisten vóór deze games dat het op deze momenten niet gemakkelijk is om te managen. We proberen te werken en te verbeteren.

“Het is moeilijk. Maar ik weet dat er maar één manier is om ons doel te bereiken: door dik en dun bij elkaar blijven.”

Opta: Sombere lectuur voor Leeds | Jota doorbreekt de droogte

Diogo Jota viert zijn doelpunt tegen Liverpool
Fotograaf:
Diogo Jota scoorde voor het eerst in 32 wedstrijden

• Leeds kreeg voor het eerst in de geschiedenis van de club meer dan vijf doelpunten tegen in opeenvolgende competitiewedstrijden.
  • De ploeg van Javi Gracia kreeg 16 doelpunten tegen in hun vier wedstrijden in april, acht meer dan welk ander team dan ook en één meer dan in januari, februari en maart samen.
  • Diogo Jota scoorde zijn eerste doelpunten in meer dan een jaar in alle competities voor Liverpool, sinds hij scoorde tegen Manchester City in de Premier League op 10 april 2022, waarmee hij een einde maakte aan een droogte van 32 wedstrijden.