Thu. Sep 21st, 2023


Aryna Sabalenka Marta Kostyuk French Open

Tennis – French Open – Roland Garros, Parijs, Frankrijk – 28 mei 2023 Marta Kostyuk uit Oekraïne verslaat Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland na verlies van haar eerste ronde REUTERS/Kai Pfaffenbach

PARIJS – Aryna Sabalenka zei dat ze begrip had voor de beslissing van Marta Kostyuk om de gebruikelijke handdrukken na de wedstrijd met Russische en Wit-Russische spelers over te slaan na de invasie van Moskou in haar thuisland Oekraïne, maar de speelster verdient geen boegeroep van het Paris Open-publiek.

Boos en gejoel was te horen uit de kleine menigte bij Court Philippe Chatrier toen Kostyuk de zaal verliet na een 6-3 6-2 nederlaag tegen de nummer twee van de wereld Sabalenka uit Wit-Rusland op zondag.

Kostyuk heeft eerder gezegd dat ze geen handen zou schudden met rivalen Rusland en Wit-Rusland – dat een toneel is voor Moskou’s “speciale militaire operatie” – als ze vond dat ze niet genoeg hadden gedaan om zich uit te spreken tegen de invasie.

“Ik begrijp waarom ze ons geen hand schudden. Ik kan me voorstellen dat als ze ons de hand schudden, wat er met hen zal gebeuren van de Oekraïense kant. Ik begrijp dat dit niet persoonlijk is. Dat is het, ‘zei Sabalenka.

“Ik denk niet dat ze het verdiende om op die manier de rechtszaal te verlaten.”

Sabalenka zei dat ze aanvankelijk in de war was door de reactie van het publiek, wat haar ertoe aanzette sarcastisch voor hen te buigen. Ze bedankte hen later voor hun steun.

“Ja, ik begreep niet wat er gebeurde. Omdat we allemaal weten dat Oekraïense meisjes ons geen hand zullen geven, dus het is geen verrassing voor ons, maar waarschijnlijk was het publiek vandaag verrast”, zei Sabalenka.

“Ze zagen het als gebrek aan respect voor mij als speler, dus er was boos op haar. Eerst dacht ik dat ze me uitjouwden. Ik was een beetje in de war en dacht ‘OK, wat moet ik doen? Ik heb met mijn team gesproken, zorg ervoor dat ik het goed begrijp.

“Dus ik begrijp wat er aan de hand is en ik bedank het publiek. In het begin had ik spijt van wat ik deed.”

Sabalenka zei dat Russische en Wit-Russische atleten de oorlog niet steunen.

“Hoe kunnen we de oorlog steunen? Niemand, normale mensen, zullen hem nooit steunen”, voegde Sabalenka eraan toe.

“Waarom moeten we ons uitspreken en dat zeggen? Als het de oorlog op enigerlei wijze zou kunnen beïnvloeden, als het het zou kunnen stoppen, dan zouden we dat doen. Maar helaas ligt het niet in onze handen.”

Kostyuk zei dat het deel van de fans dat haar bespotte in de toekomst misschien anders zou denken, eraan toevoegend dat ze niet had verwacht dat ze een soortgelijke situatie zou tegenkomen op Wimbledon, waar de volgende Grand Slam in juli zal plaatsvinden.

“Ik wil dat mensen hier over 10 jaar op reageren, als de oorlog voorbij is. Ik denk niet dat ze zich erg goed zullen voelen over wat ze hebben gedaan”, zei Kostyuk.

“Wimbledon verbood ze (Russische en Wit-Russische spelers) vorig jaar en toen ik vorig jaar in het VK was, reageerden de mensen anders op ons, zelfs op straat. Ik voelde veel steun.

“Ik weet zeker dat de reactie anders zou zijn.”

GERELATEERDE VERHALEN


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.

Source by rezal

By admin