Fri. Sep 22nd, 2023


kerk hammet krijgt op dit moment al tientallen jaren luchtafweer vanwege het gebruik van een wah-pedaal, en het is eindelijk zover! gehucht nu heeft hij aangekondigd dat hij het pedaal opgeeft ten gunste van… niets. Waren aan het spelen. kerk hammet maakt niet uit wat je denkt.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

In een interview met gitaar wereld, gehucht zei dat “ik niemand kan bedenken die het wah-pedaal zo vaak gebruikt als ik” voordat hij alle kritiek op hem afwees.

“Het kan me niet schelen wat iemand zegt”, zei hij gehucht. “Als ik zin heb om op het wah-pedaal te trappen, trap ik op het verdomde wah-pedaal, omdat het me dichter brengt bij wat ik intern hoor. En dat is het doel van de uitrusting – om te helpen naar buiten te brengen wat je intern hoort buitenwereld ”.

En echt, goed voor hem. Hoe irritant de kritiek ook is, hij ook. kerk hammet. De man die verantwoordelijk is voor het originele riffidee voor “Enter Sandman” en gitarist op metalplaten waar anderen op beoordeeld worden. Het kan hem niet schelen wat het internet denkt.

gehucht ging later in op zijn liefde voor het pedaal door te zeggen: “De wah stelt me ​​​​in staat om de innerlijke stem in mijn hoofd en in mijn hart te spiegelen. Dat is wat ik hoor. Al die noten en tonen gemanipuleerd, want dat is wat de menselijke stem is We doorlopen al deze verschillende tonen en frequenties als we praten.Als ik op dat wah-pedaal trap en ik hoor die klik… nou, ik hoor die klik tegelijkertijd in mijn hersenen en mijn hart. “

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

Ondanks het intensieve gebruik van wah, gehucht onthulde ook in een interview in 2021 dat hij nooit een solo schreef met het wah-pedaal in gedachten.

“Ik denk dat veel [getting into wah was] slechts het hoogtepunt van het touren …en gerechtigheid voor allen en gewoon plezier maken op het podium, op mijn wah stappen voor een hoofdpauze, of tussen nummers door, of wat dan ook.

“Maar als ik echt nadenk over de bodems in de zwarte plaat, Ik heb ze allemaal in ongeveer een week gemaakt. ‘Enter Sandman’ Ik heb het uitgespeeld de tweede of derde keer dat we het speelden.

“Want als de nummers sterk zijn, zijn de solo’s makkelijk. En toen componeerde ik een solo en dan, als het in de studio gepast leek, bracht ik de wah erbij om te kijken of het nog iets opleverde. Ik heb nog nooit een gitaarsolo geschreven met een wah-pedaal. Het was altijd achteraf.”

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw gegevens in om een ​​dagelijkse update te krijgen met al onze koppen en om de The Orchard Metal-nieuwsbrief te ontvangen.

By admin