Thu. Apr 25th, 2024

Jimmy Butler Heat Knicks NBA

Jimmy Butler #22 van de Miami Heat reageert laat in het vierde kwartaal tegen de New York Knicks tijdens Game 1 van de Eastern Conference Semifinals in Madison Square Garden op 30 april 2023 in New York City. De Miami Heat versloeg de New York Knicks met 108-101. Elsa/Getty Images/AFP

Jimmy Butler voegde 25 punten en 11 rebounds toe en hinkte de laatste vijf minuten toen de Miami Heat zondagmiddag met 108-101 won van de New York Knicks in Game 1 van de Eastern Conference Semifinal Series.

Na 42 punten te hebben gescoord om de achtste Heat-rally van 16 te helpen om Milwaukee uit te sluiten in Game 5 op woensdag, was Butler 8-van-16 vanaf de vloer en 9-van-11 vanaf de foutlijn in 44 minuten, inclusief de laatste minuten op een slecht been.

Met nog 5:05 te gaan en Miami met 95-92 voor, viel Butler op de grond nadat hij was getackeld door Josh Hart. Hij hield zijn enkel vast en rolde op zijn buik nadat zijn rechtervoet onder Harts been was gegaan.

Butler hinkte naar de bank en trok zich voorzichtig terug voordat hij beide vrije worpen nam.

The Heat eindigde toen Kyle Lowry een baseline-jumper sloeg voor een voorsprong van 104-94 met 2:53 over.

Gabe Vincent sloeg vijf van Miami’s 13 driepunters voor 20 punten. Lowry voegde 18 punten en zes assists toe vanaf de bank, terwijl Bam Adebayo 16 punten en acht boards bijdroeg terwijl Miami 42,4 procent schoot.

Game 2 is op dinsdagavond in New York.

RJ Barrett voerde alle scorers aan met 26 punten en voegde negen rebounds en zeven assists toe, maar de Knicks hadden 40 punten in de laatste 22 minuten en verloren halverwege het tweede kwartaal een voorsprong van 12 punten.

Jalen Brunson voegde er 25 toe en Obi Toppin eindigde met 18, terwijl de Knicks 47,7 procent schoten en 27 van de 34 driepuntspogingen misten.

Julius Randle, de topscorer van New York in het reguliere seizoen, miste de wedstrijd met een verstuikte linkerenkel die hij aanvankelijk geblesseerd raakte op 29 maart en woensdag opnieuw geblesseerd raakte in Cleveland. Hij oefende op de grond voor de wedstrijd voordat de Knicks aankondigden dat hij buiten zou zitten.

Barrett scoorde 11 toen de Knicks Miami met 17-5 versloegen in de finale met 5:02 voor een voorsprong van 32-21 na een kwart. New York nam een ​​voorsprong van 40-28 op de lay-up van Brunson met nog 7:30 over in het tweede kwartaal en nam genoegen met een voorsprong van 55-50 tijdens de rust nadat Adebayo een jumper op de foutlijn raakte net voor de hoorn.

Miami trapte af met een run van 21-5, en opeenvolgende baskets van Butler opende een voorsprong van 74-66 met 5:34 over in de derde. Nadat de Knicks waren opgeschoven naar 74-72 op de basket van Brunson met 4:33 over, nam de Heat een voorsprong van 81-75 bij het ingaan van het kwart.