Thu. Mar 28th, 2024

Jimmy Butler Heat tegen Bucks NBA

Jimmy Butler #22 van de Miami Heat gooide de bal tegen de Milwaukee Bucks tijdens de tweede helft van Game Two van de Eastern Conference First Round Playoffs op het Fiserv Forum op 19 april 2023 in Milwaukee, Wisconsin. Patrick McDermott/Getty Images/AFP

Jimmy Butler scoorde 30 punten voordat hij rust kreeg in het vierde kwartaal toen gastheer Miami Heat zaterdag de Giannis Antetokounmpo-minus Milwaukee Bucks met 121-99 versloeg en een 2-1 voorsprong nam in de eerste ronde van de Eastern Conference playoff-serie.

Reserve Duncan Robinson maakte vijf 3-pointers en scoorde 20 punten op zijn 29e verjaardag voor Miami, die met maar liefst 29 leidde en nooit achter stond nadat hij laat in het eerste kwartaal de leiding had genomen.

Kyle Lowry scoorde 15 punten vanaf de bank voor de Heat, terwijl Max Strus 12 punten toevoegde. Bam Adebayo voegde 12 punten, 11 rebounds en vijf assists toe, en back-up Caleb Martin voegde 12 punten en 11 rebounds toe.

Khris Middleton leidde Milwaukee met 23 punten. Jrue Holiday scoorde 19 punten, Grayson Allen voegde er 14 toe en Pat Connaughton zorgde voor 11, samen met zeven rebounds van de bank.

Antetokounmpo miste zijn tweede wedstrijd op rij met een lage rugblessure die optrad in de 130-117 nederlaag van de Bucks op zondag in Game 1 van de serie. De tweevoudige MVP wordt vermeld als dagelijks.

Milwaukee nam een ​​vroege voorsprong van zeven punten voordat Miami het eerste kwartaal afsloot met een run van 14-0 om op te schuiven met 29-21. Butler scoorde 17 punten in de periode terwijl hij 6-van-8 vanuit het veld en 3-van-3 vanuit 3-puntsbereik schoot.

Miami breidde hun voorsprong uit tot 18 met iets minder dan 6 en een halve minuut te gaan in de eerste helft en had een voorsprong van 66-53 tijdens de rust. Butler had voor rust 21 punten om alle doelpuntenmakers aan te voeren.

The Heat schoot 50 procent van het veld en 12-van-19 (63,2 procent) van 3-punts bereik in de eerste helft. Miami’s 12 3-pointers zijn de meeste in elke helft van een playoff-wedstrijd in de geschiedenis van de franchise.

The Heat had een voorsprong van dubbele cijfers in het derde kwartaal, maar kreeg een late schrik toen Butler met een kneuzing in de bilspier naar de kleedkamer ging. De zesvoudig All-Star keerde al snel terug op de bank, maar kwam in het vierde kwart niet in actie.

Miami behield de controle na een voorsprong van 15 punten in de laatste periode. The Heat schoot 53,6 procent van het veld en 16-van-33 (48,5 procent) van buiten de boog voor het spel.

Bobby Portis had negen punten en 10 rebounds voor Milwaukee, die 44,7 procent van het veld schoot en 15 van de 39 (38,5 procent) van 3-punts bereik.

Bewaker Victor Oladipo scoorde acht punten voordat hij laat in het vierde kwartaal uitviel met een linkerknieblessure.