Mon. Jul 22nd, 2024


Kim Cattrall, Leslie Bibb en David Rasche in Laura Terruso’s “About My Father”. Fotocredit: Dan Anderson.

Fans van Scorsese zullen de eersten zijn die merken dat dit niet de enige keer is dat Maniscalco en De Niro naast elkaar hebben opgetreden. In de genomineerde voor de beste film van 2019, ‘The Irishman’, speelde Maniscalco Crazy Joe Gallo, een beruchte gangster die uiteindelijk een gedenkwaardig pak slaag krijgt van De Niro’s personage Frank Sheeran.

“Een Scorsese-set is een grootse productie”, verwonderde Maniscalco zich. “Alles waar ik bij die film bij betrokken was, was zo verhoogd. Toen ik de rechtszaal binnenliep, dacht ik: ‘Oh mijn God, dit is ongelooflijk.’ Maar de manier waarop Scorsese tegen me sprak terwijl hij me reed, was buitengewoon lief en aangenaam. Ik had niet veel ervaring met regisseurs – ik had eigenlijk niets om het mee te vergelijken, maar ik merkte hoe Scorsese tussen de scènes door bij ons zat als ze iets opnieuw op gang brachten. Het duurde een tijdje, soms wel een uur, dus hij zat met ons te praten over zijn opvoeding in New York City met zijn vader en moeder, hoe hij De Niro ontmoette, en wat heb je. Dat heb ik toegepast op ‘About My Father’ omdat ik mensen op de set thuis wilde laten voelen. Als je in een film speelt, moet je de toon zetten, dus daar was ik me heel bewust van in het begin.”

Toen ik Maniscalco en zijn vader vroeg welke aspecten van hun eigen ervaringen ze graag wilden weergeven in ‘About My Father’, zei Salvo dat de film zijn diepe overtuiging weerspiegelt dat ‘familie alles is’.

“Ik wilde een immigrantenervaring op het scherm brengen”, zei Maniscalco. “Mijn vader kwam hier toen hij 15 was en kende de taal niet. Hij bouwde vervolgens drie bedrijven op, stichtte een gezin en bouwde een huis vanaf nul. Ik wilde in de film heel graag laten zien dat het in Amerika mogelijk is om je dromen waar te maken. Er zijn mensen die hier zijn geboren en nog steeds dezelfde taal spreken die niet eens de helft deden van wat hij deed. Ik heb zeker veel van hun gedrevenheid en doorzettingsvermogen overgenomen en in mijn eigen leven verwerkt. Ik wilde in de film laten zien dat de vader-zoonrelatie en die dynamiek daartussen ontzettend belangrijk is. Ik denk dat we er goed in zijn geslaagd om humor te verspreiden en tegelijkertijd de harten van mensen te raken. In de film zijn er aan Ellie’s kant van de familie twee broers die niets doen. De een speelt klankballen, de ander beoefent eigenlijk elke sport die de mensheid kent, omdat hij geen baan heeft. Dus hier kom ik in deze film als een man uit de arbeidersklasse die in een hotel werkt. Soms zijn de wegen in deze rijkere families geplaveid met goud. Hun kinderen hoeven niets te doen omdat hun ouders ze in feite geld geven, en dat wilde ik uitbeelden.

‘Ik zeg niet dat alle rijke families dit doen,’ zei hij snel. “Ik ben erg voorzichtig met hoe mijn kinderen heel anders opgroeien dan hoe ik ben opgegroeid. Ik moet bijna drie keer zo hard werken om ze bij te brengen dat dit niet normaal is en dat ik heb moeten werken om hier te komen. Mijn vader en ik gingen bijvoorbeeld naar een Chicago Bulls-wedstrijd in 1991. We zaten op het derde balkon met een belemmerd uitzicht. Ik stond achter een paal en keek naar de wedstrijd, maar ik was erg blij om daar te zijn omdat ik Michael Jordan kon zien spelen. Nu hebben we de mogelijkheid om dichter bij elkaar te zitten, maar betekent dat dat ik mijn kinderen op de derde rij meeneem naar een NBA-basketbalwedstrijd? Ik wil ze bijna eerst naar het derde balkon brengen. Mijn vader en ik zaten op het veld bij een Timberwolves-wedstrijd toen we in Minnesota waren, maar ik had perspectief omdat ik wist waar ik was en waar ik vandaan kwam. De waardering die ik voelde voor het zitten op die stoel was zoveel groter dan wanneer ik om te beginnen gewoon op de eerste rij zat. Ik wil dat mijn zoon en dochter weten dat er werk voor nodig is om op de eerste rij te komen. Maar het is moeilijk omdat ik het werk heb gedaan en ik wil genieten van de eerste rij. Denk je dat ik achter een pilaar wil zitten? Dus ik ben erg voorzichtig, maar ik ben voorzichtig omdat mijn vader me voorzichtig heeft gemaakt, en ik hoop mijn kinderen diezelfde moraal en waarden bij te brengen.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover