Thu. Mar 28th, 2024

Jayson Tatum had 34 punten en 11 rebounds, Derrick White en Jaylen Brown voegden elk 16 punten toe toen de Boston Celtics uitschakeling in de Eastern Conference Finals voorkwamen door weg te rennen in de tweede helft om de Miami Heat 116-99 te verslaan in Game 4 op dinsdag. eerlijke nacht.

Grant Williams scoorde 14, Al Horford voegde er 12 toe en Marcus Smart voegde er 11 toe voor de Celtics, die nog steeds met 3-1 achter stonden in de reeks, maar donderdag werden teruggestuurd naar Boston voor Game 5.

Jimmy Butler scoorde 29 voor Miami, die in de tweede helft met negen leidde voordat hij met 48-22 werd verslagen in een spelveranderende periode van 14 minuten. Boston zou ook Game 7 op hun verdieping hebben als ze deze serie konden blijven uitbreiden.

Gabe Vincent scoorde 17 voor Miami, Caleb Martin had er 16 en Bam Adebayo voegde er 10 toe. De Heat sloeg acht-uit-32 op 3-pointers, terwijl Boston 19-uit-45 sloeg – een enorm verschil van 33 punten in scoren van buiten de boog.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Jayson Tatum draaide de Celtics om, eindigde met 33 punten en scoorde voor het eerst in deze reeks in het 4e kwart

“We moeten hetzelfde niveau van intensiteit, dezelfde mentaliteit en dezelfde focus behouden in de volgende wedstrijd”, zei Celtics-hoofdcoach Joe Mazzulla.

Geen enkel team in de geschiedenis van de NBA is ooit met succes teruggekomen van een 3-0 achterstand in een best-of-seven-serie; 150 geprobeerd, 150 mislukt. Maar de Celtics gaven zichzelf hoop.

“We probeerden gewoon ons seizoen te redden”, zei Tatum.

The Heat leidde met maar liefst negen punten in het eerste kwartaal, hield het grootste deel van de eerste helft de leiding en stond weer negen punten hoger toen Max Strus vroeg in het derde kwartaal een driepunter sloeg.

NBA basketbal live

Vrijdag 26 mei, 01.30 uur

Het seizoen in Boston stond officieel op het punt. En de Celtics reageerden – nadrukkelijker.

Een run van 18-0 kostte Boston negen tegen negen, een comeback die slechts drie minuten duurde. De Celtics waren zes van de zeven van de grond tijdens de rit, vier van de vier van de 3-punts range, Tatum had negen van de 18 punten en dus waren de verdedigende Eastern-kampioenen – die drie playoff-wedstrijden wonnen op de thuisbasis van Miami in de play-offs van vorig jaar – weer aan het rollen.

Miami ging laat in de derde inning naar vier, maar zag opnieuw een snelle Celtics-spurt – dit keer zeven onbeantwoorde punten in 40 seconden.

De voorsprong van Boston was 88-79 bij het ingaan van het kwart na een voorsprong van 38-23 in het derde kwartaal, waarvan 21 uit driepunters.

De Celtics hielden de rest van de weg de leiding.

“Ze hebben ons vanavond te pakken”, zei Heat-coach Erik Spoelstra. “Daar moet je ze gelijk in geven. Er is geen twijfel over. Er is geen twijfel mogelijk. Dat vragen we ons niet af. Ze verdienden het om vanavond te winnen. We moeten ons hergroeperen en ons voorbereiden op een grote kans in Boston.”