Sat. Sep 23rd, 2023


Bestaat er zoiets als het lot?

“Misschien kun je dat geloven”, zei Wolves-baas Julen Lopetegui.

In 2016 besprak Lopetegui met Wolves het vooruitzicht om de functie van manager over te nemen. Wolves was vorig seizoen net als 14e geëindigd in de competitie, maar de kans om de Spaanse kant te coachen deed zich voor en hij nam begrijpelijkerwijs de leiding over zijn land.

Vijf jaar later kwam Lopetegui eindelijk aan bij Molineux, waar hij na 15 wedstrijden de onderste plek van de club innam in de Premier League, met vier punten achterstand op de 19e plaats.

In de afgelopen zeven jaar waren de clubs die de positie van Lobos – de laatste plaats na 15 wedstrijden – bezetten, gedegradeerd.

Hoewel Lopetegui een uitdagende situatie aanging, bevestigden Wolves hun Premier League-status voor nog een seizoen nadat ze Midlands-rivaal Aston Villa hadden verslagen met drie wedstrijden over.

“Ik denk dat het een groot succes is voor de club, voor de spelers en voor de fans”, zei Lopetegui. Sky Sports-nieuws.

“Het belangrijkste was om te geloven. Ik geloofde dat we de situatie konden veranderen, wetende dat het een groot risico zou kunnen zijn.

“Veel mensen belden me en zeiden: ‘Je bent gek, je hoeft niet naar de bodem van de Premier League te gaan’, maar op dat moment geloofde ik het gevoel.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Wolves-manager Julen Lopetegui prees de prestatie van zijn team na hun 1-0 thuisoverwinning op Aston Villa.

“Ik heb het gevoel dat het een uitdaging was voor mij als coach, ik hou van moeilijke uitdagingen en daarom ben ik een coach, ons leven is vaak niet gemakkelijk.

“Voor mij om naar een ander land te komen, een andere competitie – zonder twijfel de beste competitie ter wereld – in een zeer gevaarlijke situatie, het was een uitdaging.”

Lopetegui streed een groot deel van zijn carrière aan de top van de tafel om landstitels en Europese voetbaltitels.

Na het winnen van de Europa League met Sevilla en verschillende bekers met Real Madrid en Barcelona als speler – waar blijft Wolves in de Premier League?

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van de Premier League-wedstrijd tussen Wolves en Aston Villa.

“Het is de belangrijkste prestatie als coach”, zei Lopetegui. “Ik had het geluk om trofeeën te winnen, ik won de Europa League, ik zat achtereenvolgens in de Champions League met Sevilla, maar dit was een bijzondere prestatie vanwege de moeilijkheden die we hadden.

“Ik ben niet gewend om tegen degradatie te vechten, dus voor mij was het een uitdaging. Ik moest wat dingen in mijn hoofd veranderen, maar aanpassen is belangrijk in het leven en in het voetbal.

“We hadden twee zeer goede steun, de ene was de inzet van de spelers en de andere is de inzet van de fans. Ze realiseerden zich dat we ze altijd nodig hebben, vooral in slechte tijden en ik denk dat dit van fundamenteel belang voor ons is geweest om onze doelen te bereiken.” objectief.”

Wat is het volgende?

Julen Lopetegui assisteert bij Craven Cottage
Fotograaf:
Lopetegui richt zich op de toekomst

Nu de Wolves veilig zijn, begint de planning voor volgend seizoen.

Wolves heeft in de zomer verschillende spelers zonder contract, zoals Adama Traore, Nelson Semedo, Diego Costa en João Moutinho, evenals twijfels over de onzekere toekomst van aanvoerder Ruben Neves en Raul Jimenez, die nog een jaar contract hebben. .

Lopetegui zei: “Het is tijd om na te denken over het volgende project, we moeten met de president praten, we moeten naar hem luisteren, wat zijn zijn doelstellingen.

“Voor mij is het erg belangrijk om zijn boodschap te kennen, zodat we samen een goede toekomst kunnen opbouwen, dus het is belangrijk voor mij om deze ontmoeting met de president te hebben.

“We hebben het alleen over dit jaar gehad, maar niet over volgend jaar.”

Kapitein Neves

Voor kapitein Ruben Neves was het een druk jaar. Hij nam de aanvoerdersband over van Conor Coady nadat de verdediger naar Everton vertrok en leidde het team door wat hun meest uitdagende seizoen was sinds de promotie van Wolves in 2017.

Neves is een speler die Lopetegui goed kende voordat hij bij Molineux aankwam, hij coachte een jonge Neves toen hij in Porto was in 2014.

Nu de speculaties over de toekomst van Neves toenemen naarmate de zomerse transferperiode nadert, heeft Lopetegui niets dan lof voor zijn aanvoerder sinds ze herenigd zijn – wat er ook gebeurt deze zomer.

“Hij begon met spelen toen ik 17 was. Ik herinner me dat ik, toen ik klaar was met mijn baan in Porto, tegen hem zei: ‘Ik zou je graag regisseren toen ik 25 was en het is echt, ik vond het leuk om met hem samen te werken'”, zei Lopetegui.

“Hij is een heel goede speler, maar bovenal een heel goede kerel.

“Hij heeft een grote toewijding aan de club, hij is een goed voorbeeld. Natuurlijk zullen we zien wat er in de toekomst voor ons allemaal gebeurt.”Source by rezal

By admin