Wed. Apr 24th, 2024

Cameron Norrie ging door naar de vierde ronde van de BNP Paribas Open in Indian Wells nadat hij van een achterstand kwam en de Japanner Taro Daniel versloeg.

De Britse nr. 1, gerangschikt nr. 12 in de wereld, vocht terug om wereld nr. 103 Daniel te verslaan met 6-7 (5-7) 7-5 6-2 in een wedstrijd die iets meer dan twee uur en 40 minuten duurde.

Norrie leek voorbestemd voor een nederlaag na het verliezen van de openingsset op tie-breaks en een 4-1 verlies in de tweede.

Maar de kampioen van Indian Wells uit 2021 herstelde zich en won de volgende vier games op rij op weg naar het claimen van de set, en brak Daniel twee keer vroeg in de derde toen hij de comeback voltooide.

Het is de 20e overwinning van het seizoen voor Norrie, die vorige maand de Rio Open won en wereldkampioen nummer 2 Carlos Alcaraz versloeg in de finale.

Taro Daniel geeft een trap terug tegen Cameron Norrie op de BNP Paribas Open
Afbeelding:

De 27-jarige zei in een interview op de rechtbank uitgezonden door Amazon Prime-video: “Ik was niet erg blij met mezelf, ik had die eerste set moeten winnen, veel kansen, en ik denk dat dat een beetje doorwerkte in het begin van de tweede set.

“Maar ik was in staat om punt voor punt te spelen en dan terug te komen en mijn beste tennis te spelen.

“Ik speelde een solide derde set en ik denk dat het veel comfortabeler had gekund, maar hij heeft keihard gevochten.

“Ik ben blij dat ik nu op de golf rijd, maar ik heb nog veel werk te doen. Vandaag was niet de mooiste wedstrijd, maar ik ga ervoor.”

Norrie neemt het op tegen Andrey Rublev of Ugo Humbert in hun volgende wedstrijd, die dinsdag wordt gespeeld – terwijl Andy Murray het op maandag opneemt tegen Jack Draper in een volledig Britse clash, terwijl Emma Raducanu het opneemt tegen Beatriz Haddad Maia als 13e reekshoofd bij de vrouwentrekking. .