In zijn grootste wedstrijd tot nu toe geeft Jamie Malonzo de beslissende titel aan Ginebra


Jamie Malonzo PBA Finale Game 7 Genève

Jamie Malonzo, aanvaller uit Genève, zinkt tijdens Game 7 van de PBA Commissioner’s Cup Finals tegen de Bay Area in de Philippine Arena. PBA-AFBEELDINGEN

MANILLA, Filippijnen—Een ruwe diamant voor Barangay Ginebra, slechts vier maanden geleden speelde Jamie Malonzo de wedstrijd van zijn leven zondagavond in Game 7 winner-take-all tegen de Bay Area.

En de jongen deed een stap naar voren in twee richtingen naar het bord.

Malonzo, een tweedejaarsstudent uit NorthPort, voegde 22 punten en 17 rebounds toe om de Gin Kings te helpen de PBA Commissioner’s Cup 2022 te behalen voor een juichende menigte in de Philippine Arena in Bulacan.

“Zeker, ik heb vanavond alles op het spel gezet”, zei Malonzo tegen verslaggevers terwijl de lievelingen van het publiek elkaar met drankjes overgoten op de teambank. “Game 7 in mijn eerste finale? Ik wilde gewoon, weet je, het werk doen.

“Ik zou tegen mijn teamgenoten zeggen: ‘We moeten alles doen om te winnen’.”

Malonzo speelde een prominente rol tijdens een drive in het derde kwartaal die de vijand aan de touwen hield. Hij werd uiteindelijk gekroond tot de beste van de competitie, waarmee hij een einde maakte aan een turbulent tweede jaar in de profcompetitie.

“Toen ik werd verhandeld, herinner ik me dat het gisteren was. Ik maakte foto’s bij NorthPort en maakte me klaar om op woensdag te spelen. Ik krijg een telefoontje, ik herinner me dat (coach) Pido (Jarencio) schreeuwde en zei dat ik dit telefoontje moest aannemen. En man, het gebeurde, ik kwam hier ”, zei hij.

“De eerste gedachte was absoluut om de chip te winnen. Ik wist niet dat dit zo snel zou gebeuren. Ik wist dat het niet gemakkelijk zou zijn. We spelen tegen een geweldig team, geweldige coach. Sommigen zouden bang zijn om zo’n uitdaging aan te gaan, maar we zijn hier nu en ik ben blij.
Het was het tweede jaar voor Malonzo, die ook een uitblinker van het nationale team werd.

“Het is gek. Het is echt gek, want ik bad altijd, bleef de hele nacht op om te bidden voor Gilas, biddend dat ik zo’n team zou kunnen krijgen – een speciale groep jongens. En het viel allemaal in overeenstemming. Ik’ Ik ben super dankbaar, om eerlijk te zijn’, zei hij.

“Vele slapeloze nachten bidden voor tijden als deze. Ik ben super gezegend dat dit gebeurt. Surrealistisch, surrealistisch zeker.”

De zegeningen waren overvloedig voor Malonzo. Maar hij voelt dat hij net begint aan een legendarische PBA-carrière.

“Ik heb nog steeds het gevoel dat ik nog steeds groei. Er is nog zoveel om mee te werken, zoveel om aan te pakken in dit laagseizoen. (Ik ga een) pauze nemen voor een paar weken [but] Ik wil gewoon mijn voet op het gas houden. Ik denk gewoon dat ik met elke conferentie beter ben (zal worden).

GERELATEERDE VERHALEN

Je wekelijkse sportanalyse