Fri. Apr 19th, 2024

Joao Ferreira redde een punt toen Watford thuis met 1-1 gelijk speelde tegen Rotherham, maar het resultaat hielp hun kansen op automatische promotie naar het Sky Bet Championship weinig.

Afgezien van Ferreira’s geweldige gelijkmaker op 20 meter, die de eerste helft van Shane Ferguson teniet deed, raakte Watford twee keer de lat van de bezoekers in wat een frustrerende middag bleek te zijn voor Vicarage Roadcrowd.

De ploeg van Slaven Bilic staat derde, maar heeft een achterstand van 13 punten op Sheffield United op de tweede plaats en een bijna onoverkomelijke 18 achterstand op leider Burnley.

norwich vervolgden hun uitstekende start onder nieuwe baas David Wagner met een 4-2 overwinning op Coventry.

Na Preston met 4-0 te hebben verslagen in Wagners eerste competitiewedstrijd, namen de Canarische Eilanden in 18 minuten een 3-0 voorsprong met een eigen doelpunt van Michael Rose en doelpunten van Onel Hernandez en Josh Sargent.

Coventry verkleinde de achterstand tot één met snelle treffers van Jamie Allen en Kasey Palmer – alle vijf doelpunten vielen binnen de eerste 26 minuten – voordat Kieran Dowell Norwich’s vierde scoorde in de 65e minuut.

wigan blijven geworteld aan de onderkant van de tafel na een tweede nederlaag thuis tegen Luton in een tijdsbestek van vier dagen – met de Hatters met 2-0 voor.

Nadat hij op dit doordeweekse terrein had gewonnen om door te gaan naar de vierde ronde van de FA Cup, begon Luton beter en had hij slechts 11 minuten nodig om de impasse te doorbreken via Harry Cornick.

De bezoekers verdubbelden hun voorsprong negen minuten na de herstart toen Elijah Adebayo een terugspeelbal van Cornick pakte voordat hij Ben Amos met gemak passeerde en Wigan-manager Kolo Toure zonder overwinning achterliet in zijn laatste zeven wedstrijden.

Dwight Gayle beëindigde zijn droogte van 50 doelpunten als stoken won zijn eerste punten in 2023 met een 4-0 pak slaag van Lezing.

De slimme finish van Will Smallbone maakte de weg vrij voor de Potters, waarbij de invloedrijke Tyrese Campbell de voorsprong van zijn team verdubbelde in de tweede helft voordat Jacob Brown een late derde toevoegde.

Een indrukwekkende prestatie werd gecompleteerd door Gayle, die zijn eerste doelpunt maakte sinds december 2020.

Preston toegebracht een vijfde achtereenvolgende competitienederlaag op Birmingham in een 2-1 overwinning in St Andrew’s, waar scheidsrechter Rebecca Welch geschiedenis schreef.

In de eerste competitiewedstrijd die volledig door een vrouwelijke scheidsrechter werd gefloten, gingen Ryan Ledson en aanvoerder Alan Browne’s eerste competitiedoelpunten van het seizoen in de eerste 15 minuten naar de kant van Ryan Lowe.

Invaller Lukas Jutkiewicz maakte een nerveuze finish toen hij de vertragingen tegen het einde wegwerkte, maar North End hield stand.

De late gelijkmaker van Jay Fulton verdiend zwanen één punt uit een 1-1 gelijkspel QPR.

Het doelpunt van Jamal Lowe bij zijn debuut – tegen zijn voormalige club – zette Rangers in de 27e minuut op voorsprong. Maar de Welsh vocht terug dankzij een goed gemaakt doelpunt negen minuten na het einde van het eerste schot op doel.

Zwarte vlam vocht terug naar een 1-1 gelijkspel met bristol stad bij Ashton Gate, ondanks dat kapitein Daniel Ayala is uitgezet.

De bezoekers kwamen in de 54e minuut op voorsprong via Bradley Dack, maar City maakte 14 minuten later gelijk toen Rovers-doelman Thomas Kaminski een schot van Zak Vyner van buiten het strafschopgebied alleen kon afwenden en Antoine Semenyo de rebound binnenschoot.

Blackburn werd teruggebracht tot 10 man in de 74e minuut toen Ayala een tweede gele kaart pakte voor het uittrekken van Nahki Wells toen hij dreigde vrij te lopen, maar de bezoekers verzamelden zich goed en verdienden hun punt tegen de oppositie in een behoorlijke run.

van Cardiff afglijden naar de degradatiezone voortgezet na een 1-0 thuisnederlaag tegen molenmuur.

Na een pre-game protest tegen eigenaar Vincent Tan, verdoemde het doelpunt van Tom Bradshaw in de eerste helft de Bluebirds tot een nieuwe nederlaag.

Daarover, van Blackpool spel tegen Huddersfield werd uitgesteld vanwege een bevroren veld.

Sky Bet League One

Plymouth hervatten hun aanval op promotie met een 4-2 overwinning tegen Cheltenham op Sky Bet League One.

De Peregrines hadden slechts twee punten gepakt in de voorgaande twee wedstrijden, maar ze keerden terug naar winnende manieren om aan de top van de tafel te blijven.

Doelpunten van Dan Scarr en Ryan Hardie zetten het team in de 28e minuut op een 2-0 voorsprong, maar de Robins trokken er een terug via Taylor Perry.

Callum Wright maakte er na een uur 3-1 van, maar Cheltenham bleef aandringen op Alfie May met als doel een comeback te maken met zijn doelpunt voordat Sam Cosgrove hun voorsprong van twee doelpunten herstelde in de laatste 10 minuten.

Er werden ook zes doelpunten gescoord in Shropshire as spitsmuis een gevecht overwonnen Cambridge 5-1.

Kapitein Luke Leahy trapte een dominante middag af met een strafschop en Jordan Shipley voegde vlak voor rust toe.

Matthew Pennington’s zesde doelpunt van het seizoen verlengde hun voorsprong voordat Joe Ironside er een terugtrok voor de U’s.

Christian Saydee herstelde hun voorsprong van drie doelpunten voordat Leahy de wedstrijd beëindigde met een doelpunt in blessuretijd en Cambridge op de derde plaats verliet.

Sheffield woensdag bleef op de tweede plaats nadat het doelpunt van Marvin Johnson in de eerste helft hen aan een 1-0 overwinning hielp Fleetwood.

Ipswich verloor terrein in de top twee nadat het schot van Cameron Brannagan back-to-back overwinningen voor Oxford.

Leif Davis maakte snel het eerste doelpunt van Yanic Wildschut ongedaan, maar Brannagan scoorde in de 83e minuut om een ​​2-1 thuisoverwinning veilig te stellen.

Derby breidden hun ongeslagen reeks in alle competities uit tot 18 wedstrijden na het verslaan van play-off rivalen Bolton 2-1.

Nathaniel Mendez-Laing en Conor Hourihane scoorden voor de Rams, terwijl Kieran Sadlier een blessuretijd verdiende voor de Trotters.

zesde plaats Barnsley zetten ook hun streven naar de play-offs voort met een 3-1 overwinning tegen Accrington.

James Norwood, Jack Aitchison en Jordan Williams scoorden binnen de eerste 20 minuten voor de Tykes, maar de blessuretijdstraf van Tommy Leigh belemmerde hen een nul.

John Mousinho kende een winnende start als Portsmouth manager als ze kloppen Exeter 2-0 in Fratton Park met doelpunten van Marlon Pack en Joe Morrell.

Bos Groen blijven geworteld aan de onderkant van de tafel na andere vechters MK geschenken kwam van een achterstand en versloeg ze met 2-1.

Myles Peart-Harris zette Rovers op voorsprong, maar een tweehonkslag van Mohamed Eisa aan weerszijden van de rust zorgde voor drie punten voor de Dons.

Sky Bet Liga 2

Negen wedstrijden hebben de kou in Sky Bet League Two niet kunnen verslaan, maar de verrukkelijke clash aan de top van de tafel tussen stevenage en leiders Leyton Gids overleefd.

Ongeslagen in vier competitiewedstrijden, Stevenage kwam al na zes minuten op voorsprong dankzij een kopbal van Jamie Reid en vijf minuten later verdubbelde de voorsprong via Jordan Roberts.

De ellende van Orient werd nog verergerd vlak voor rust toen Idris El Mizouni een rode kaart kreeg nadat hij een tweede gele kaart had gekregen.

Luke Norris maakte er in blessuretijd 3-0 van, wat Stevenage hielp het gat aan de top terug te brengen tot slechts twee punten.

De drie teams die de divisie ondersteunden, kwamen in actie in de resterende twee wedstrijden.

Gillingham kwam uit de bodem met een 2-0 overwinning op colchestermet doelpunten in de eerste helft van David Tutonda en Tom Nichols.

De Gills werden aan het einde van de competitie vervangen door Rochdale die met 2-0 verloor in Hartlepool.

De bezoekers stonden voor een lastige opgave toen Ethan Ebanks-Landell in de 51e minuut rood kreeg voor een hoge vrije trap.

Hartlepool snel aangevallen met een doelpunt drie minuten later van Josh Umerah, en Jack Hamilton verdubbelde de voorsprong.

rochdale het eindigde de wedstrijd met negen man toen Sam Graham in blessuretijd een tweede gele kaart pakte.