Thu. Mar 28th, 2024

Frank Lampard houdt vol dat hij gelooft in zijn managementcapaciteiten, ondanks het feit dat zijn ploeg Everton dinsdagavond thuis tegen Brighton een vernederende 4-1 nederlaag toebracht.

Doelpunten van Kaoru Mitoma, Evan Ferguson, Solly March en Pascal Gross voegden een voetnoot toe aan de laatste penalty van Demarai Gray en lieten de Toffees slechts één punt boven de onderste drie van de Premier League staan, nadat ze een wedstrijd meer hadden gespeeld dan de top vier teams die momenteel onder hen staan.

Dat betekent dat Lampard dit seizoen slechts drie overwinningen uit 18 competitiewedstrijden heeft gezien, waaronder slechts één in de voorgaande 10.

Na het laatste fluitsignaal op Goodison Park zei hij: “Het was erg teleurstellend, zelfs in de eerste helft zou ik zeggen. [It was] onze fout voor hun doel, maar ik denk dat het algehele spel redelijk in balans was, we hadden onze kansen.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Het Back Pages Tonight-team praat over de toekomst van Frank Lampard in Goodison Park en houdt vol dat de voormalige Chelsea-baas ondanks zijn recente resultaten nog steeds een populaire figuur in de branche is.

“Maar dan drie doelpunten in zes minuten, verdedigende fouten van ons en daarmee is de wedstrijd afgelopen.

“Daarna zit de wedstrijd een beetje in het midden. We kregen ons doelpunt op het einde, maar met 4-0 was de wedstrijd gespeeld. Die zes minuten waren met individuele fouten en problemen met de collectieve verdediging volkomen cruciaal voor de wedstrijd.”

“We zijn allemaal samen, dus het is geen kwestie van woede. We zijn teleurgesteld, we willen wedstrijden winnen.

“Sinds ik hier ben, zit ik in een degradatiestrijd [both last season and this season]. Ik heb geen controle over het gesprek, maar ik concentreer me er niet op.

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van de Premier League-wedstrijd tussen Everton en Brighton

“Ik heb veel vertrouwen in mezelf, maar ik kan de toekomst niet voorspellen. Het is Manchester United [in the FA Cup] dichtbij en dat is alles wat we kunnen zien.”

De 44-jarige werd gevraagd naar de onvermijdelijke druk op hem gezien de recente resultaten van de Toffees.

“Je moet wennen aan het feit dat je niet elke week gaat winnen, je gaat geen wedstrijden winnen, dus we moeten weer aan het werk – zo simpel is het”, voegde hij eraan toe.

“Ik ben een Premier League-voetbalmanager, waar je ook bent, er is druk op het werk. Er zijn altijd verwachtingen, parameters, dingen die je wilt bereiken. Er is een constante druk.

Evan Ferguson scoorde zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden voor Brighton tegen Everton
Afbeelding:

“Ik kan me alleen concentreren op wat ik kan beheersen.”

En hoewel hij weigerde in detail te treden, liet Lampard doorschemeren dat hij zijn ploeg in de transferperiode van januari zou willen versterken.

“We proberen het team te helpen, dat heb ik al gezegd. We weten dat we met de komst van januari het team willen helpen, dus laten we daarnaar kijken.”

Campbell: Dit is niet het team van Lampard

Voormalig Everton-spits Kevin Campbell is van mening dat Frank Lampard, ondanks de moeilijkheden dit seizoen, meer tijd en steun moet krijgen in de transferperiode van januari.

Hij is van mening dat een andere manager die toetreedt niet de ploeg zou hebben die hij wil of nodig heeft, waardoor de cyclus van slechte resultaten van Everton wordt voortgezet.

Na het bekijken van de wedstrijd op nieuws over luchtsportenCampbell zei: “Ik dacht dat Everton iets zou doen. Tot de rust zat Everton nog in de wedstrijd. Ze kwamen terug in Brighton, ze hadden een paar kansen.”

“Maar zes gekke minuten in de tweede helft, het gaat van 1-0 naar 4-0 en dat kan je gewoon niet doen in de Premier League.

“Ik denk dat de relatie tussen Lampard en de fans bestaat, maar er zullen twijfels zijn.

“Je moet je afvragen of Lampard de juiste man is voor de job, natuurlijk is hij dat. Ik denk nog steeds dat hij nooit werd gesteund, dit was nooit zijn team.

‘Als je de trekker overhaalt en hem ontslaat, schakel je iemand anders in om hetzelfde opnieuw te doen. Dus waar stop je het? Geef hem de kans om iets op te bouwen.

“[The situation] het heeft slimme geesten nodig. Rust nodig over wat er gaat gebeuren.

“We weten wat de problemen zijn en er zijn zeker dingen die Everton moet doen in deze transferperiode van januari. Er moeten enkele serieuze veranderingen komen, wat vernieuwing in dit team en Frank Lampard moet dat eisen.”

“Ik denk dat hij meer tijd verdient om de leiding te nemen. Er moeten wat veranderingen gebeuren binnen de club. Hij heeft niet de volledige steun gekregen en dat moet ook.”