Thu. Apr 25th, 2024

Franck Kessie Barcelona La Liga

Voetbal – LaLiga – FC Barcelona v Real Madrid – Camp Nou, Barcelona, ​​Spanje – 19 maart 2023 FC Barcelona-fans vieren feest met spelers nadat Franck Kessie zijn tweede doelpunt scoort REUTERS/Nacho Doce

BARCELONA-LaLiga koploper Barcelona’s zoektocht naar een 27e Spaanse titel kwam op stoom nadat invaller Franck Kessie zondag een verbluffend doelpunt in blessuretijd scoorde en zo een 2-1 overwinning op Real Madrid veiligstelde.

Barça zette een grote stap in de richting van het winnen van hun eerste landstitel in vier jaar door de kampioen voor de derde keer op rij te verslaan. Het resultaat liet de als tweede geplaatste Real 12 punten achter op de leiders.

Met het gebrul van bijna 100.000 fans in een vol Camp Nou, was Barça de betere ploeg en behaalde het een verdiende overwinning tegen een Real Madrid-ploeg die zich soms in zijn lot leek te hebben neergelegd.

“We moeten eerlijk zijn… We hebben nooit opgegeven, maar we staan ​​al vier wedstrijden achter hen. Niets is onmogelijk, maar de waarheid is dat het erg moeilijk is (om de titel te winnen)”, vertelde Real-doelman Thibaut Courtois aan Movistar Plus.

Het was vanaf het begin een opwindende wedstrijd, waarbij Barcelona hoog optrad en in de zesde minuut bijna scoorde met een kopbal van Raphinha van dichtbij, die Courtois op briljante wijze stopte met een reflexredding met zijn rechtervuist.

Bij de rebound loste Sergi Roberto een trefzeker schot op enkele centimeters van de lat.

Maar het was Real die vier minuten later uit de impasse brak, nadat de voorzet van Vinicius Jr. via verdediger Ronald Araujo in zijn eigen doel terechtkwam.

Maar Barcelona herpakte zich snel en nam de wedstrijd in handen.

Andreas Christiansen had twee keer uit twee corners kunnen scoren en Raphinha, misschien wel de gevaarlijkste speler van Barcelona, ​​probeerde een schuin schot vanaf de rand van het gebied dat Courtois met een geweldige redding afwees.

Real leek tevreden om hun voorsprong te behouden, maar het plan mislukte. Op het randje van de rust slaagde hun verdediging er niet in de bal uit het strafschopgebied te krijgen en Sergi Roberto maakte van de gelegenheid gebruik om een ​​onstuitbaar schot links van de doelman af te vuren.

Barcelona kwam na rust niet van het gas af en creëerde verschillende kansen, maar het was Real-invaller Marco Asensio die in de 81e minuut een doelpunt scoorde dat het script had kunnen veranderen.

Zijn poging van dichtbij werd echter afgekeurd door de VAR nadat uit de herhaling bleek dat hij gedeeltelijk buitenspel stond.

Barça bleef aandringen op het winnende doelpunt en kreeg het uiteindelijk in extra tijd toen Alejandro Balde langs de linkerflank naar beneden rende en voorzette voor Kessie, die ongemarkeerd was aan de tweede paal. Hij ontketende een onstuitbare first-touch strike om Barça de overwinning van het seizoen te bezorgen.