Fri. Apr 19th, 2024

Filippijnse Azkals in de laatste wedstrijd van de Mitsubishi Electric Cup.  - BIJGEDRAGEN FOTO

Filippijnse Azkals in de laatste wedstrijd van de Mitsubishi Electric Cup. – BIJGEDRAGEN FOTO

De Filippijnse Azkals slaagden er niet in hun Mitsubishi Electric Cup-campagne van de ASEAN Football Association (AFF) op een hoog niveau te beëindigen nadat ze maandag in het Rizal Memorial Stadium met 2-1 verloren van de halve finale van Indonesië.

Stephan Schrock’s laatste optreden met het Azkals-shirt eindigde in een nederlaag, waarbij Indonesië al hun doelpunten scoorde in de eerste helft, wat de weg vrijmaakte voor de verovering van de drie punten en de passage uit de groepsfase van de grootste voetbalcompetitie ter wereld. Zuid-Oost Azië.

Indonesië ging samen met titelverdediger Thailand de volgende fase van het AFF-toernooi in na elk 10 punten te hebben verzameld.

Schrock, die zijn aankondiging deed aan de vooravond van de wedstrijd, zorgde voor een doelpunt van Sebastian Rasmussen in de 82e minuut om wat laat drama te creëren, maar een gelijkmaker ontging de gastheren tot het laatste fluitsignaal.

De Azkals, die voor de derde keer in vier edities een plaats in de halve finale zullen missen, eindigden als vierde in Groep A met slechts drie punten na drie wedstrijden te hebben verloren door een enkele overwinning tegen Brunei voor Kerstmis.

Het was een teleurstellende finish die sommige fans boos maakte, die tijdens de tweede helft een bord ophingen met de vraag aan de Filippijnse voetbalbond om het spel op het veld te verbeteren.

De thuisploeg was agressief bij de start, maar de kansen om de score te openen waren nutteloos.

Indonesië zoog het leven uit de thuisfans toen Dendy Sulistyawan in de 21e minuut de opener scoorde.

Marselino Ferdinan, half zo oud als de 36-jarige Schrock, verdubbelde de voorsprong van Indonesië in de 43e tot grote vreugde van de Indonesische fans, die bijna de helft van het publiek vormden.