Thu. Apr 25th, 2024

Sarina Bolden uit de Filipijnen bij een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen voor dames.  - FOTO PFF

Sarina Bolden uit de Filipijnen bij een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen voor vrouwen. – FOTO PFF

MANILLA, Filippijnen – De Filippijnen wonnen woensdag met 4-0 van Pakistan bij de start van hun campagne in de eerste ronde van het Olympisch Kwalificatietoernooi voor vrouwen in Tadzjikistan.

Hali Long, Sarina Bolden en Eva Madarang scoorden in de eerste helft voordat invaller Chandler McDaniel laat in zijn helft scoorde toen de Filippijnen alle drie de punten pakten in het Hisor Central Stadium.

De ploeg van coach Alen Stajcic heeft zichzelf een voorsprong gegeven in hun poging om de volgende kwalificatieronde voor de Spelen van Parijs van volgend jaar te bereiken.

De Filippijnen zijn zaterdag gastheer van Tadzjikistan.

Long brak in de 22e minuut het ijs voor de Filippijnen toen hij van dichtbij een kopbal scoorde.

Bolden verdubbelde hun voorsprong in de 25e voordat Madarang er 3-0 van maakte toen ze na een half uur een kreet afvuurde.

Het vierde doelpunt kwam minuten voor blessuretijd van de tweede helft toen McDaniel scoorde bij zijn eerste start sinds hij een ACL-blessure opliep in de AFC Women’s Asian Cup.