Thu. Mar 28th, 2024

Zuidoost-Aziatische Spelen - Atletiek - Morodok Techo National Stadium, Phnom Penh, Cambodja - 9 mei 2023 Umajesty Wesley Lachica Williams uit de Filipijnen viert feest na het winnen van de zilveren medaille op de 400 meter voor mannen

Zuidoost-Aziatische Spelen – Atletiek – Morodok Techo National Stadium, Phnom Penh, Cambodja – 9 mei 2023 De Filippijnse Umajesty Wesley Lachica Williams viert het winnen van een zilveren medaille op de 400 meter heren. REUTERS/Jeremy Lee

MANILLA, Filippijnen – Het Filippijnse atletiekteam heeft dinsdag meerdere zilveren en bronzen medailles gewonnen tijdens de lopende 32e Zuidoost-Aziatische Spelen in het Morodok Techo Stadium.

Umajesty Williams kwam als overwinnaar uit de bus met een zilveren medaille op de 400 meter voor heren, terwijl de Filippijnse landgenoot Frederick Ramirez brons won op hetzelfde onderdeel.

De Maleisiër Umar Osman vervolledigde het podium door de gouden medaille mee naar huis te nemen.

In de tienkamp nam Janry Ubas de zilveren medaille mee naar huis met 6.923 punten, terwijl Aries Toledo, de kampioen van 2019, niet terugkeerde naar de gouden medaille met een derde plaats met 6.891 punten.

Ubas won ook een gouden medaille bij het verspringen voor mannen, waarmee een einde kwam aan een reeks pijnlijke finishes op de SEA Games.

De Thai Suttisak Singkhon domineerde de tienkampcompetitie met in totaal 7.486 punten in 10 onderdelen.

Joida Gagnao voegde toe aan de medaillespiegel van het land nadat ze als tweede eindigde op de 3000 meter steeplechase voor vrouwen, waarbij de Vietnamees Thi Oanh Nguyen het goud mee naar huis nam.

Sonny Wagdos rondde dinsdag de medaillecampagne van het land op atletiek af met een tweede plaats in de categorie 5.000 meter bij de mannen.

Wagdos pakte zilver, terwijl Thai Kieran Tuntivate goud mee naar huis nam. De Indonesische Robi Syianturi voltooide het podium van het evenement voor brons.

Ubas en EJ Obiena, die vermoedelijk de leiding hadden over het polsstokhoogspringen, zijn tot nu toe verantwoordelijk voor de gouden medailles van de Filipijnen op atletiek.