Thu. Mar 28th, 2024

Filipijns damesvolleybalteam op de SEA Games 2023 - FOTO SMM VOLLEYBALL

Filipijns damesvolleybalteam op de SEA Games 2023 – FOTO SMM VOLLEYBALL

MANILLA, Filippijnen – Het Filippijnse damesvolleybalteam werd teruggestuurd naar de aarde door regerend zilveren medaillewinnaars Vietnam, 20-25, 17-25, 19-25, en absorbeerde hun eerste Groep B-nederlaag op de 32e Zuidoost-Aziatische Spelen op woensdag tijdens de Indoor Olympic Stadion in Phnom Penh, Cambodja.

Tran Thi Thanh Thuy bleef een doorn in het oog van de Filippijnen toen hij de Vietnamese comeback uitlokte in de eerste set en de dodelijke klappen uitdeelde in de laatste twee sets om zijn team ongeslagen te houden in twee wedstrijden om door te gaan naar de halve finale.

Mylene Paat en Tots Carlos openden de weg voor de Filippijnse Spikers, die een voorsprong van 14-9 namen in de eerste set, voordat Thuy aan de Vietnamese run begon om de wedstrijd in evenwicht te brengen.

Kat Tolentino stopte het bloeden met een overwinning op de achterste rij, maar de Nationals maakten vier opeenvolgende fouten die de Vietnamees een voorsprong van 23-20 opleverden voordat Thuy’s aanval en Doan Thi Xuan’s beslissende blok het openingsschot stal.

Thuy sloeg de handen ineen met Xuan en Nguyen Thi Trinh om de tweede set te domineren en vaart te krijgen in de derde met een voorsprong van 20-14. De Filippijnen weigerden op te geven, want ze scoorden vier punten op rij, inclusief opeenvolgende blokken van Dell Palomata en Carlos, waardoor de score werd teruggebracht tot 20-18.

MOET VERSUS SINGAPORE WINNEN

Thuy brak vier van de laatste vijf punten van Vietnam om hun tweede overwinning te bezegelen en voegde zich bij Groep A Thailand, die een record van 2-0 heeft, in de halve finale.

De Filippino’s jagen op de laatste plek in de halve finale van Groep B wanneer ze donderdag om 18.00 uur Singapore ontmoeten.

Bondscoach Jorge Souza de Brito stelde een ander stel starters op, waarbij Tolentino en Celine Domingo deze wedstrijd meer speeltijd kregen na een pak slaag van 25-5, 25-5, 25-5 van Cambodja afgelopen dinsdag.

Palomata en Jema Galanza, die minder dan 24 minuten geleden hun eerste overwinning binnenhaalden, zagen beperkte actie.

Alyssa Valdez miste de tweede wedstrijd op rij op de SEA Games. Ze heeft niet meer gespeeld sinds ze afgelopen december geblesseerd raakte aan haar rechterknie.

Setter Jia De Guzman vierde 28 jaar met verlies.