Fri. Dec 1st, 2023


Mo Farah

BESTANDSFOTO: Atletiek – British Athletics Championships – Manchester Regional Arena, Manchester, Groot-Brittannië – 25 juni 2021 De Brit Mo Farah reageert na de 10.000 m bij de mannen omdat hij zich niet kwalificeert voor de 10.000 m op de Tokyo Action Olympics Afbeeldingen via Reuters/Molly Darlington

Viervoudig Brits Olympisch kampioen Mo Farah zei dinsdag dat hij verwachtte dat 2023 het laatste jaar van zijn carrière zou zijn, nadat hij had bevestigd dat hij zijn marathon in Londen in april “nog een kans” zou geven.

Farah, die zich vorig jaar vanwege een blessure terugtrok uit het evenement, heeft de marathon van Londen drie keer gelopen, met een beste derde plaats in 2018, hetzelfde jaar won hij de marathon van Chicago.

“Ik ga niet naar de Olympische Spelen en ik denk dat 2023 waarschijnlijk mijn laatste jaar zal zijn”, zei Farah, die in maart 40 wordt. “Het is een ongelooflijke carrière geweest en voor mij is deelname aan de London Marathon erg belangrijk.

“Ik heb altijd gezegd dat het leuk zou zijn om ooit te winnen, maar er is veel voor nodig… Het is goed om afscheid te nemen en ik denk dat het behoorlijk emotioneel zal zijn.

“Ik ben echt trots op wat ik heb bereikt en ik wil mezelf gewoon nog een kans geven en zien wat ik kan doen. Maar ik heb niets te bewijzen.

Farah krijgt gezelschap van regerend Commonwealth Games-kampioen op de 10.000 meter, Eilish McColgan, die zich vorig jaar ook voor haar debuut terugtrok vanwege een medisch probleem. De 32-jarige is de dochter van de winnares van 1996, Liz McColgan.

“Het was teleurstellend om vorig jaar de marathon van Londen te moeten missen. Ik had een fantastische zomer op het circuit en het plan was altijd om dat te vervolgen met mijn marathondebuut in Londen”, zei de gouden medaillewinnaar van de Birmingham Games 2021.

“Maar ik heb meer tijd kunnen nemen om mezelf volledig voor te bereiden op het lopen van een marathon en april komt heel snel, dus ik ben enorm opgewonden.

“De marathon van Londen is natuurlijk een speciaal evenement voor mij en mijn familie, met mijn moeder die de race van 1996 won en ik kan niet wachten om het zelf te ervaren.”

De race vindt plaats op 23 april in de straten van Londen. Woensdag wordt het complete eliteveld bekend gemaakt.

Ontvang het beste sportnieuws rechtstreeks in je inbox

Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover