Wed. Apr 24th, 2024

Brandon Thomas-Asante scoorde in de derde minuut van de blessuretijd om West Brom’s 3-3 gelijkspel tegen non-league Chesterfield in de derde ronde van de FA Cup te redden.

De eerste botsing tussen de twee clubs sinds 1948 bleek een absolute thriller te zijn, aangezien de Spireites tweemaal terugkwamen in het Estádio da Técnica om door Armando Dobra’s dubbel te leiden.

Maar net toen het erop leek dat ze een beroemde overwinning zouden verwachten tegen een team dat 66 plaatsen boven hen stond, brak Thomas-Asante hun hart om een ​​herhaling te winnen voor de bezoekers van het kampioenschap.

Armando Dobra viert feest na de gelijkmaker voor Chesterfield tegen West Brom
Afbeelding:
Armando Dobra zette Chesterfield op een 3-2 voorsprong om hoop te geven op een comeback in de FA Cup

West Brom opende de score in de tweede minuut, toen Karlan Grant vanaf links inbrak en de bal naar Thomas-Asante sneed, die de bovenkant van het net raakte.

Chesterfield sloeg echter terug toen Jeff King traag was met het afleveren van een voorzet naar de verre paal, die door aanvoerder Jamie Grimes van het doel werd afgebogen, zodat Tyrone Williams van dichtbij kon raken.

Er was nauwelijks tijd om in te ademen wat een fantastische eerste helft was, en de Baggies kwamen in de 17e minuut op voorsprong.

Een uitstekende pass van Adam Reach bracht Grant in het doel en hoewel Ross Fitzsimons het schot vond, kon het de spits er niet van weerhouden zijn eerste doelpunt sinds augustus te maken.

De Spireites reageerden weer goed en maakten voor de tweede keer bijna gelijk toen het schot van Liam Mandeville richting doel van een voorzet van de koning werd afgebogen door David Button.

Terecht kwamen de gastheren na 36 minuten op gelijke hoogte op 2-2 toen een Mandeville die van rechts sneed Dobra ongemarkeerd aan de zijkant van de voet in de bovenhoek vond.

Armando Dobra reageert nadat hij Chesterfield op een 3-2 voorsprong heeft gezet tegen West Brom
Afbeelding:
Dobra scoorde tweemaal voor de Liga buitenstaanders in het 3-3 gelijkspel

Chesterfield bleef aandringen en vijf minuten later stonden ze voor het eerst op voorsprong – een voorsprong die ze vasthielden tijdens de rust – toen Dobra een rebound uithaalde van Joe Quigley’s geredde schot in de bovenkant van het net.

West Brom voerde de druk op in de tweede helft en invaller Daryl Dike maakte bijna stiekem de gelijkmaker toen zijn schot van binnen zes meter werd geblokt tijdens een handgemeen na de vrije trap van Reach.

Dike kreeg nog 10 minuten te gaan nog een kans toen de Amerikaan werd getackeld door Jayson Molumby, maar Fitzsimons sloeg zijn krachtige schot raak.

Thomas-Asante had al een kopbal gered door Fitzsimons in blessuretijd voordat hij uiteindelijk zijn team te hulp kwam, knikkend naar de versplinterde bal van Taylor Gardner-Hickman in het strafschopgebied langs de stilstaande doelman.

Boreham Wood, non-league, laatste gelijkmaker om Accrington vast te houden

Lee Ndlovu viert feest na een gelijkspel voor Boreham Wood tegen Accrington Stanley
Afbeelding:

De late kopbal van Lee Ndlovu leverde de National League-ploeg op Boreham houthet laagst gerangschikte team dat nog in de competitie zit, een replay tegen League One Accrington Stanley in de derde ronde van de FA Cup.

Boreham Wood speelde voor het derde jaar op rij in ronde 3, maar leek op het doel van Ryan Astley af te stevenen.

Een late redding wierp echter zijn vruchten af, want Ndlovu kopte de gelijkmaker binnen en bracht de stand op 1-1 in de 78e minuut.

Vorig seizoen zorgde Boreham Wood voor een van de verhalen van de competitie met een run naar ronde 5 met een overwinning op Bournemouth voordat hij werd tegengehouden door Everton.

Ze hadden hun League One-tegenstanders dit seizoen al uitgeschakeld bij Bristol Rovers, maar raakten al na zes minuten achterop toen Astley van dichtbij binnenschoot.

Stanley kreeg daarna de beste van de weinige kansen, waarbij Shaun Whalley tweemaal dicht bij een seconde kwam, maar ze betaalden de prijs voor het niet veilig maken van de wedstrijd toen Femi Ilesanmi voor Ndlovu voorzette.

De niet-Leaguers hebben misschien gewonnen, maar Jack Payne slaagde er niet in om uit een hoekschop om te zetten.

League One Ipswich won het kampioenschap Rotherham

Freddie Ladapo viert feest nadat hij de voorsprong van Ipswich tegen Rotherham had vergroot
Afbeelding:
Freddie Ladapo scoorde het derde doelpunt van Ipswich in een 4-1 overwinning op Rotherham

Eerste Liga Ipswich kampioenskant van streek Rotherham 4-1, in een wedstrijd met drie strafschoppen, om de vierde ronde van de FA Cup te bereiken.

Cameron Humphreys opende vlak voor rust de score voor de gastheren, maar Conor Washington maakte vanaf de penaltystip gelijk voor de bezoekers.

Echter, twee doelpunten van Conor Chaplin en Freddie Ladapo, vijf minuten na elkaar, vonden Ipswich voordat de strafschop van Wes Burns een einde maakte aan een bevredigende middag voor de thuisfans op Portman Road.

Fleetwood verslaat QPR en bereikt voor het eerst de vierde ronde

Promise Omochere viert feest na Fleetwood Town op een 2-1 voorsprong te hebben gezet tegen QPR
Afbeelding:
Promise Omochere bezorgde Fleetwood Town een 2-1 overwinning op QPR

Belofte Omochere winnaar ingediend Fleetwood voor het eerst in de vierde ronde van de FA Cup met een 2-1-zege thuis QPR.

Fleetwood moest van achter komen, maar Omochere schoot halverwege de tweede helft om de ploeg uit het Sky Bet Championship te slaan.

Sam Field opende de score voor QPR in de 37e minuut en sloeg toe nadat Lyndon Dykes de bal van Ilias Chair in het strafschopgebied had geassisteerd.

Maar de voorsprong duurde drie minuten toen de ongemarkeerde Toto Nsiala in de hoek van Danny Andrew kopte om Fleetwood op gelijke hoogte te brengen.

Omochere eindigde vervolgens goed in de 67e minuut om Fleetwood een verdiende overwinning te bezorgen en een van de schokken van de derde ronde op te zetten.

Maar het resultaat bezorgt QPR een ongewenst record – ze zijn nu 51 keer uitgeschakeld in de derde ronde van de FA Cup, meer dan enig ander team.