Tue. Apr 23rd, 2024

West Brom legde meedogenloos het gat van 70 plaatsen tussen henzelf en National League-kant Chesterfield bloot door de replay van de derde ronde van de FA Cup met 4-0 te winnen in The Hawthorns.

John Swift scoorde de opener en had een hand in de volgende twee van Tom Rogic en Jake Livermore voordat invaller Jovan Malcolm de vierde binnenkopte.

De in vorm zijnde ploeg van Carlos Corberan behaalde 10 overwinningen uit 12 wedstrijden in alle competities en zorgde zo voor een gelijkspel in de vierde ronde tegen mede-kampioenschapsploeg Bristol City.

Een schot van West Brom werd in de tweede minuut afgekeurd toen Grady Diangana langs doelman Lucas Covolan scheerde, die de bal over de lijn schoot.

Albion nam uiteindelijk de leiding in de 23e minuut nadat een wilde release van Jamie Grimes zag dat Livermore Darren Oldaker tegen het hoofd versloeg om vervolgens Swift te voeden voor een nette linksbenige finish vanaf 16 meter afstand.

West Brom maakte gelijk met twee doelpunten in zes minuten in de tweede helft, Rogic breidde hun voorsprong uit in de 49e minuut na een slechte redding van Chesterfield.

Swift’s 70-yard pass zag Adam Reach de lijn bereiken en voorzetten, en middenvelder Rogic bestrafte Jeff King’s vertraging van dichtbij.

Livermore schoot vervolgens in de 55e minuut op doel nadat de verdediging de hoekschop van Swift niet had weggewerkt.

Invaller Malcolm kopte in de eerste minuut van de extra tijd een voorzet van Taylor Gardner-Hickman binnen om de nederlaag te voltooien.

Birmingham voorkomt verrassingen bij Forest Green

Kevin Long van Birmingham City viert het tweede doelpunt van zijn team tijdens de derde ronde van de Emirates FA Cup in The Bolt New Lawn, Nailsworth.  Fotodatum: dinsdag 17 januari 2023.
Afbeelding:
Kevin Long scoorde het winnende doelpunt voor Birmingham in Forest Green in de derde ronde van de FA Cup

kampioenschap kant stad Birmingham zorgde voor een comeback in de tweede helft om een ​​verstoring van de derde ronde van de FA Cup aan de onderkant van League One te voorkomen Bosgroene Rovers.

Doelpunten van Lukas Jutkiewicz en Kevin Long bezorgden de Blues een 2-1 overwinning in het New Lawn Stadium om een ​​clash met Blackburn Rovers in Ewood Park op gang te brengen.

Een knaller van zeven minuten van Ben Stevenson zette Rovers op voorsprong, maar de Blues vochten terug om de vierde ronde te bereiken.

De vroege druk van Forest Green wierp zijn vruchten af, want een routine met korte bochten werkte perfect voor Stevenson en hij plantte een goede curling-inspanning in de bovenste 25-yard-hoek.

Bezoekende aanvoerder Jutkiewicz gaf Rovers-doelman Lewis Thomas vlak na rust kansloos toen hij vanaf de rand van het strafschopgebied een laag schot in de benedenhoek loste.

Neil Etheridge maakte een ongelooflijke dubbele redding aan de andere kant om een ​​spectaculaire aanval van Regan Hendry en een follow-up van Matt Stevens te ontkennen om de score op peil te houden.

Maar de hoekschop van Tahith Chong viel zacht op Long, die in de 65e minuut op doel schoot om de comeback te voltooien.

Bell-knaller grijpt Bristol City naar een verlenging in Swansea

Sam Bell scoorde negen minuten voor tijd een prachtig doelpunt en verdiende een gele kaart bristol stad een plaats in de vierde ronde van de FA Cup bij een 2-1 overwinning Swansea.

De invaller van Robins viel vanaf links in en schoot langs doelman Andy Fisher om de herhaling te raken en zijn club te belonen met een gelijkspel thuis tegen West Brom.

Het was het eerste doelpunt van de 20-jarige Bell voor de club toen Swansea hard aandrong op een tweede gelijkmaker, maar Kyle Naughton schoot een centimeter naast.

Het derde doelpunt van Mark Sykes in twee wedstrijden zette Bristol City op voorsprong tegen de gang van zaken in, met een beheerste afronding van een pass die de invaller Bell’s verdediging net na een uur deelde.

Maar Swans-invaller Ollie Cooper bracht de scores in evenwicht in de 73e minuut, seconden nadat hij was ingevallen. De middenvelder was alert genoeg om de bal na een voorzet van Matt Grimes te raken voor zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Luton scoort blessuretijdwinnaar bij Wigan

Elijah Adebayo scoorde een dramatische overwinning in blessuretijd als luton ging door naar de vierde ronde van de FA Cup met een 2-1 overwinning op Wigan.

Er stond een verlenging op het spel nadat Cauley Woodrow snel de openingstreffer van Thelo Aasgaard van de tweede helft ongedaan maakte, maar Adebayo maakte van dichtbij een kill om te winnen in de 98e minuut.

Als het de eerste helft aan emotie en kwaliteit ontbrak, explodeerde de tweede helft met twee doelpunten in vijf minuten.

Een minuut na de herstart halveerde Luton een inworp van Wigan, waardoor Aasgaard – die op het laatste moment een doelpunt scoorde om de competitiewedstrijd op Kenilworth Road in september te winnen – vanaf 18 meter afstand in de bovenhoek kon schieten.

De reactie van Luton was echter uitstekend en Woodrow maakte gelijk bij de tweede poging nadat Ben Amos er goed in slaagde zijn eerste schot af te weren.

Maar er was een laatste wending, waarbij de bal vanaf de linkerkant van Luton werd gespeeld en Adebayo van dichtbij schoot tot grote vreugde van de uitsupporters achter het doel, die zich kunnen verheugen op een gelijkspel in de vierde ronde thuis tegen League Two Grimsby.