Thu. Mar 28th, 2024

Arsenaal Aaron Ramsdale

Voetbal – Premier League – Tottenham Hotspur v Arsenal – Tottenham Hotspur Stadium, Londen, Groot-Brittannië – 15 januari 2023 Aaron Ramsdale van Arsenal reageert REUTERS/Dylan Martinez

LONDEN – Leiders Arsenal hebben zondag een masterclass gegeven om de Noord-Londense rivaal Tottenham Hotspur met 2-0 te verslaan en zo hun voorsprong op de top van de Premier League uit te breiden tot acht punten op zondag.

The Gunners vlogen vanaf het openingsfluitsignaal uit de blokken en bouwden een voorsprong in de eerste helft op door een onhandig eigen doelpunt van Spurs-doelman Hugo Lloris en een sublieme treffer van Martin Odegaard.

Tottenham Hotspur werd volkomen overklast door een vurige Arsenal-ploeg onder leiding van Mikel Arteta, die vastbesloten was om de nederlaag tegen de Spurs vorig seizoen goed te maken, die hen uiteindelijk een plaats in de top vier kostte.

Ze domineerden de eerste helft en vochten dapper terug in de tweede, waardoor Tottenham-manager Antonio Conte somber vanaf de zijlijn achterbleef terwijl hij in zijn handen klapte om zijn berouwvolle kant terug te krijgen.

Aanvaller Harry Kane, die nog een doelpunt nodig had om Jimmy Greaves’ all-time Spurs-record te evenaren, kreeg kansen aan beide kanten van de helft, maar doelman Aaron Ramsdale was gelijk aan hen.

“Het werd tijd. Het was ongelooflijk. Odegaard, aanvoerder van Arsenal, zei tegen Sky Sports. “We herinneren ons wat hier de vorige keer is gebeurd en we wilden een beter spel spelen en een andere kant van ons spel laten zien.”

Door de overwinning staat Arsenal op 47 punten uit 18 wedstrijden, voor Manchester City op 39, waarbij Newcastle United nog één wedstrijd heeft gespeeld en Manchester United een punt meer.

De Spurs staan ​​vijfde met 33 punten uit 19 wedstrijden.

duidelijke kans

Arsenal kreeg in de zevende minuut de eerste duidelijke kans toen het schot van Eddie Nketiah goed werd gered door duiker Lloris.

Ze kwamen zeven minuten later op voorsprong toen Bukayo Saka vanaf rechts voorzette en Lloris de bal voor het eerst in zijn Premier League-carrière van 354 wedstrijden in zijn eigen net schoot.

Arsenal had bijna de volledige controle en Odegaard zette de bezoekers bijna op voorsprong met een afstandsschot dat de Franse Lloris van de lat afketste.

Thomas Partey kwam daarna nog dichterbij met een woeste volley van buiten het strafschopgebied die de paal raakte.

Maar Arsenal breidde de voorsprong in de 36e minuut uit, met een trefzeker schot van Odegaard in de hoek voorbij een hulpeloze Lloris.

Spurs creëerde een zeldzame kans vlak voor rust toen Kane’s kopbal werd afgebogen door Ramsdale bij de eerste paal na een voorzet van Pierre-Emile Hojbjerg vanaf rechts.

Kane dwong na rust opnieuw een goede redding af van Ramsdale toen de gastheren probeerden weer in de wedstrijd te komen.

Maar ondanks al het schelden kon Tottenham geen uitweg vinden en het waren de bezoekers die bijna opnieuw scoorden in de 69e minuut toen Saka’s poging van dichtbij werd gered.

De overwinning betekende dat Arsenal hun eerste league-dubbel won van Spurs sinds het seizoen 2013-2014 en, wat nog belangrijker was, hen stevig de controle gaf over de titelrace.

“We bevinden ons in een goede positie, daar bestaat geen twijfel over”, voegde Odegaard eraan toe. “We moeten bescheiden blijven en hard blijven werken. Je zag vandaag het verschil in de eerste en tweede helft, dus we hebben dingen voor verbetering vatbaar. We moeten door.”