Mon. Jul 22nd, 2024


Rianne Malixi verlaat de bunker op nummer 18. — FRANCIS TJ OCHOA

Rianne Malixi verlaat de bunker op nummer 18. — FRANCIS TJ OCHOA

Ongeveer een uur na het beëindigen van haar ronde ging Rianne Malixi naar de oefenbaan van Manila Southwoods om wat bunkerschoten te landen.

Dat is ondanks het feit dat ze uit de val kwam door de par-5 18e green te beschermen en vervolgens een 10-footer leeg te maken voor een birdie om een ​​vier-onder-par 68 af te sluiten, waardoor ze op gelijke hoogte kwam te staan ​​voor de individuele voorsprong in de 43e Queen Sirikit Cup van dinsdag.

“Dat was mijn enige goed [bunker shot]zei ze lachend na haar ronde die werd bezoedeld door drie bogeys – allemaal afkomstig uit de bunker.

Het evenement, ook wel bekend als de Amateur Ladies-Asia Pacific Invitational Golf Team Championships, factureert zichzelf dit jaar als “de plaats waar legendes worden geboren”.

Het zou een perfect toernooi kunnen zijn voor Malixi om een ​​carrière op te poetsen die tot nu toe gestaag is gegroeid. En de beste amateur van het land jaagt graag een droom na die groter is dan zij.

“Mijn doelen zijn niet alleen voor mij, maar voor de volgende generatie en voor mijn land”, zei Malixi.

“Daarom weegt het me zwaar als ik niet op mijn best speel. Uiteindelijk laat ik niet alleen mezelf in de steek, maar ik heb het gevoel dat ik veel mensen in de steek laat.

Volwassenheid

Voor iemand die pas volgende maand 16 wordt, onderscheidt Malixi zich al van haar leeftijdsgenoten door de bereidheid om de uitdaging aan te gaan om de volgende superster van golf te worden.

“Stel je voor dat als ze niet nadenkt over de druk van buitenaf, de verwachtingen van anderen, het spel een stuk gemakkelijker voor haar zou kunnen worden”, zegt Jerome Delariarte, een voormalige Filippijnse teamster en professioneel kampioen die nu Southwoods golfdirecteur is. . “Maar het feit dat ze bereid was deze rol op zich te nemen als inspiratie voor anderen, spreekt echt tot haar volwassenheid.”

Malixi’s eerste ronde in de elegante lay-out van Jack Nicklaus is misschien een te kleine steekproefomvang, maar het geeft een beeld van het potentieel ervan. Malixi worstelde al vroeg om paren en begroef een monster birdie putt op nummer 4, “van ongeveer 30 tot 40 voet”, zei ze.

Ze zette toen haar nadering op de moeilijke zesde hole voor een adelaar twee.

“Dat was de sleutel,” zei Malixi.

Zijn 68, gecombineerd met Mafy Singson’s 74, brachten de Filippijnen op 142 in de teamrace, slechts drie slagen verwijderd van leider Zuid-Korea. LK Go’s 77 telde niet.

“We lopen niet ver achter, maar er zijn veel dingen die we kunnen verbeteren”, zei kapitein Ann Granada.

Malixi denkt van wel.

“Vier-onder is een goed begin van dit toernooi. Maar ik weet dat ik het de komende drie dagen beter kan doen, ‘zei ze, nadat ze de hele dag briljante benaderingen had achtergelaten, schoten van 1,8 tot 2,4 meter – behalve die in de vierde.

‘Ik ga niet proberen spectaculair te zijn. Ik ga gewoon mijn spel spelen”, zei Malixi.

grotere afbeelding

Wat de uitkomst van het toernooi ook voor haar is, Malixi is gefocust op het grote geheel. Collegegolf. Een professionele carrière. Speel met het nationale team. Het belangrijkste is dat ze vanaf jonge leeftijd hard heeft gewerkt om een ​​inspiratie te zijn voor toekomstige golfers, in de hoop dezelfde ambitieuze figuur te zijn die Yuka Saso en Bianca Pagdanganan voor haar waren.

“Ik zie mezelf [being among the best] zeker over een paar jaar. Ik moet gewoon blijven trainen en verbeteren”, zei Malixi. “Ik begon met spelen toen ik acht was, en terwijl ik toernooien bleef winnen, begon ik de mentaliteit te ontwikkelen dat ik niet alleen de beste moet zijn voor mezelf, maar ook voor toekomstige generaties. [of golfers].”

En hoewel het label ‘the next big thing’ in golf te zijn een last kan zijn, is Malixi een beetje onrustig.

“Ik wil de beste zijn die ik kan zijn. Er kan niets gebeuren. Het kan zijn dat ik niet de beste ben of misschien wel de beste. Maar ik moet er gewoon keihard voor werken [my goals].” INQ


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover