Fri. Mar 29th, 2024

Celtic herstelde hun voorsprong van negen punten aan de top van de Schotse Premiership nadat goals in de tweede helft van Jota en Aaron Mooy hen een 2-0 overwinning op Dundee United opleverden.

Het was een historische overwinning voor Celtic-manager Ange Postecoglou, die zijn 50e wedstrijd in de Schotse Premiership won in slechts 61 wedstrijden – alleen Martin O’Neill (59 wedstrijden) heeft die mijlpaal sneller bereikt voor Celtic.

Hoops boekte hun grootste uitoverwinning tijdens hun laatste bezoek aan Tannadice met een 9-0 overwinning eind augustus, maar raakte gefrustreerd tot de 51e minuut toen Jota vanuit een krappe hoek naar binnen kopte om de score te openen.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Celtic opende vroeg in de tweede helft de score, Jota kopte van dichtbij binnen.

Mooy verdubbelde vervolgens de voorsprong vanaf de penaltystip slechts vijf minuten later nadat United-verdediger Kieran Freeman de bal in het strafschopgebied had gevonden na een VAR-controle.

Mooy verdubbelt de voorsprong van Celtic met een penalty die Birighitti de verkeerde kant opstuurt

Celtic is sinds half september ongeslagen in de competitie en heeft ook een doelsaldo van 23 meer dan nummer twee Rangers.

Dundee United staat ondertussen op de 10e plaats en staat net boven Ross County en Kilmarnock op doelsaldo.

Hoe Celtic 13 wedstrijden ongeslagen bleef

Jota, van Celtic, viert de 1-0
Afbeelding:
Jota opende de score voor de bezoekers

Beide partijen hebben transfergerelateerde spitsen afwezig in hun selectie – United’s Tony Watt en Celtic’s Giorgos Giakoumakis staan ​​buitenspel, terwijl Greg Taylor en Cameron Carter-Vickers terugkeerden van een blessure voor de kampioenen.

In eenrichtingsverkeer op Tannadice dreigde Jota drie keer nadat hij de linkerkant had afgesneden, waardoor hij twee reddingen dwong van Mark Birighitti, die er één beter maakte toen Alistair Johnston Kyogo Furuhashi speelde.

Reo Hatate raakte vervolgens de paal in de 42e minuut voordat Celtic even later een strafschop kreeg nadat Furuhashi ten onder ging na een klap van Birighitti.

Celtic krijgt een penalty toegewezen voordat de VAR het uitsluit nadat Mark Birighitti botst met Kyogo Furuhashi
Afbeelding:
Celtic zag een strafschop afgekeurd worden door de VAR na botsing tussen Mark Birighitti en Kyogo Furuhashi

Maar scheidsrechter Don Robertson draaide de beslissing terug nadat hij door de VAR ter controle was geroepen om de eerste helft doelpuntloos te zien eindigen.

Celtic kwam zes minuten na de herstart op voorsprong toen een voorzet van Mooy over het hoofd van Birighitti ging en Jota vanuit een zeer krappe hoek de lat binnenkopte.

VAR ging vijf minuten later in het voordeel van de bezoekers nadat Robertson een penalty scoorde na een bezoek aan de monitor voor een handsbal tegen Freeman nadat Jota’s bal in het gebied de hand van de verdediger raakte.

Mooy stuurde landgenoot Birighitti de verkeerde kant op om zijn vijfde doelpunt in zeven wedstrijden te scoren.

Aaron Mooy viert het doelpunt en maakt er 2-0 van
Afbeelding:
Mooy viert het scoren van zijn strafschop om er 2-0 van te maken

Celtic’s nieuwe aanwinst Hyeon-Gyu Oh maakte zijn debuut in de 82e minuut toen hij van de bank kwam, terwijl collega-invaller Daizen Maeda vanaf drie meter afstand binnenkopte met de laatste actie van de wedstrijd.

Wat is het volgende?

Dundee verenigd zijn erop uit kilmarnock in hun volgende Schotse Premiership-wedstrijd op 1 februari, terwijl Keltisch gastheer levende steen op dezelfde avond.

Beide wedstrijden beginnen om 19.45 uur.