Site icon aguaspatagonicas

Dubai Duty Free Championships: Iga Swiatek verslaat Liudmila Samsonova en bereikt de achtste finales | tennisnieuws

Iga Swiatek zette haar dominantie van de WTA-tour voort door Liudmila Samsonova met 6-1 6-0 te verslaan in 75 minuten om de kwartfinales in Dubai te bereiken.

Swiatek verloor slechts één wedstrijd op weg naar een andere nadrukkelijke overwinning – hij eindigde met 18 winnaars op slechts zes ongedwongen fouten.

Swiatek gaat door met het leveren van de goederen

Iga Swiatek won zijn vijfde set dit seizoen met 6-0, minstens twee meer dan enige andere speler tot nu toe dit seizoen.

De Poolse nummer 1 van de wereld neemt het op tegen de voormalige Dubai-finalist Karolina Pliskova donderdag in de kwartfinales.

Pliskova werd de eerste van zeven voormalige Dubai-finalisten die de kwartfinales bereikte met een 7-5, 6-7 (6-8) 6-2 nederlaag van Anhelina Kalinina.

De Tsjech bereikt voor de vijfde keer en voor het eerst sinds 2020 de halve finales van de competitie.

Swiatek won hun enige eerdere ontmoeting tegen Pliskova – een 6-0, 6-0 nederlaag in de finale van Rome in 2021.

Afbeelding:
Aryna Sabalenka won haar 13e opeenvolgende wedstrijd

Australian Open-kampioen Aryna Sabalenka maakte een einde aan de hoop van titelverdediger Jelena Ostapenko met 2-6 6-1 6-1 om haar ongelooflijke zegereeks voort te zetten.

Door de overwinning werd Sabalenka de eerste speelster die haar eerste 13 wedstrijden van het jaar won sinds Serena Williams in 2015, die het jaar begon met een winning streak van 24 wedstrijden.

kokos gaffel Het is Madison Sleutels zullen het ook tegen elkaar opnemen in een volledig Amerikaanse confrontatie in de kwartfinales.

Gauff schoof op nadat Wimbledon-kampioene Elena Rybakina zich terugtrok uit haar geplande wedstrijd met een lage rugblessure.

Keys stelde haar plaats in de volgende ronde veilig met een 6-2, 6-1 overwinning op Victoria Azarenka, waarbij de voormalige US Open-finalist slechts 57 minuten nodig had om haar eerste overwinning op de Wit-Rus te behalen.

Karolina Muchova brak Belinda Bencic’s winning streak van zeven wedstrijden met een 6-1, 6-4 overwinning om een ​​datum vast te stellen met de derde plaats Jessica Pegula.

De finalist van de French Open vorig jaar versloeg Ana Bogdan met 6-4 6-3.