Fri. Dec 8th, 2023


dieren jack

ARCHIEF – Jack Animam tijdens het 3v3-basketbalevenement op de 30e Zuidoost-Aziatische Spelen. Foto door Tristan Tamayo/INQUIRER.net

Hoezeer de terugkeer van Jack Animan het damesteam van Gilas Pilipinas heeft gestimuleerd, blijkt uit de manier waarop teamcaptain Janine Pontejos haar magere armen om de superster van het nationale team probeerde te slaan.

“Ze is terug,” zei Pontejos, “en ze geeft ons veel meer vertrouwen.”

Het 6-foot-1-centrum is enige tijd uit het nationale programma geweest nadat er carrièremogelijkheden voor haar waren ontstaan ​​en gezondheidsproblemen haar van de baan hielden. Animam speelde professioneel in Servië en liep toen een blessure aan de voorste kruisband (VKB) op die een tijdje duurde om te herstellen vanwege de pandemie van het coronavirus.

Nadat de gezondheidsprotocollen over de hele wereld waren versoepeld, vond ze een nieuwe baan in de professionele damescompetitie van Frankrijk.

Temidden van dit alles miste Animam de band met zijn teamgenoten toen ze vorig jaar met succes hun titel op de Zuidoost-Aziatische Spelen verdedigden.

En ze haalt het meeste uit haar comeback.

“Ik bedoel, wat me het meest opwindt, is gewoon bij ze zijn, met ze spelen, elke dag met ze leven”, vertelde Animam de Inquirer onlangs na een trainingssessie. “Ik denk dat dat het grootste is dat ik heb gemist, want ik werk al heel lang bij hen, sinds 2015. En toen kwam de pandemie en kreeg ik de kans om buiten de Filippijnen te spelen en toen kreeg ik een ACL [injury].”

‘fomo’

Gilas Pilipinas Women bij de 31e SEA Games.  SBP-FOTO

Gilas Pilipinas Vrouwen bij de 31e SEA Games 5×5 basketbal. SBP-FOTO

‘Het is alsof ik veel heb verloren,’ zei Animam, en hij voegde er gekscherend aan toe: ‘Ik heb hierdoor ‘Fomo’ (angst om iets te missen) ervaren. Dus ik ben erg opgewonden om ze te zien, met ze te spelen en op hetzelfde veld te staan ​​als zij.”

Haar teamgenoten hebben haar terugkeer ook omarmd, omdat ze invloed heeft op het spelniveau dat het nationale damesteam kan laten zien.

“Nu Jack terug is, is het heel belangrijk voor ons. We missen haar spel erg”, zei Afril Bernardino, ervaren spits en een van de meest bekwame spelers van het team.

Animam geeft het team veel markeringen, rebounds en verdedigingen. Bovendien voegt ze een scheutje wijsheid toe uit haar ervaringen met spelen in het buitenland.

“Ik denk wat ik heb geleerd [from playing professionally abroad] het is vertrouwen, ‘zei ze. “Als je dat vertrouwen hebt, kun je jezelf overal mee naartoe nemen. Je denkt dat het makkelijker voor je zal zijn.

aanwijzingen

“En de kleine dingen, als ik kijk,” voegde ze eraan toe. ‘Ik zal ergens naar kijken en zeggen: misschien kun je dit doen, misschien kun je dit proberen. Ik deel gewoon mijn kennis met hen, alles wat ik heb geleerd over aanval en verdediging.”

Deze tips zijn handig voor de jonge poolleden, die vertrouwen op Animam en andere teamveteranen om hun spel en hun kennis van het systeem van coach Patrick Aquino te ontwikkelen.

“Als je uit de Verenigde Staten komt, heb je veel ervaring. Maar aan het eind van de dag [I’m going into] een systeem waar ik niet noodzakelijkerwijs aan gewend ben’, zegt Ella Fajardo, een pittig geweer en werper aan de Fairleigh Dickinson University in New Jersey. “Dus, eerlijk gezegd, veel [my veteran teammates]niet slechts een of twee, veel van hen, als ik aan de zijlijn sta, zullen ze me helpen en ze doen echt hun best voor me.

“De ervaring (training met de veteranen) is erg goed omdat ik ook leer”, zei de Ateneo-highlight, Jhazmin Joson, die nog een jaar kwalificatie heeft bij de UAAP. “En het zal gunstig voor mij zijn, want ik speel nog steeds in de UAAP om meer te groeien.”

GERELATEERDE VERHALEN


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.

Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover