Fri. Apr 19th, 2024

Paris Saint-Germain Kylian Mbappé

Voetbal Voetbal – Ligue 1 – Paris St Germain v Stade de Reims – Parc des Princes, Parijs, Frankrijk – 29 januari 2023 Kylian Mbappé van Paris St Germain reageert REUTERS/Christian Hartmann

PARIJS – De middelmatige Ligue 1-run van Paris St Germain ging verder met een laatste snik 1-1 gelijkspel thuis tegen Stade de Reims, nadat het op zondag was teruggebracht tot 10 man.

Neymar scoorde vroeg in de tweede helft voordat Marco Verratti een regelrechte rode kaart kreeg kort nadat hij als invaller was ingezet, waarbij Folarin Balogun zes minuten na blessuretijd gelijk maakte.

PSG, dat wederom aan creativiteit ontbrak, miste een kans om de voorsprong in de Ligue 1 uit te breiden naar vijf punten nadat de achtervolgende groep van RC Lens, Olympique de Marseille en Monaco zaterdag ook maar één punt pakte.

De hoofdstad, die twee van hun drie voorgaande wedstrijden had verloren, heeft 48 punten uit 20 wedstrijden, met Lens op 45 en Marseille op 43 in een open titelrace.

Reims staat 11e met 26 punten nadat ze hun ongeslagen reeks in de Ligue 1 hebben verlengd tot 12 wedstrijden.

“Ik heb geen woorden om deze wedstrijd te beschrijven. We moeten onze mentaliteit veranderen”, zei PSG-middenvelder Danilo Pereira.

“We moeten samen kunnen lijden. Als we dat niet kunnen, wordt het moeilijk voor ons.”

PSG begon dit jaar voor het eerst met Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar, maar stelde de eerste helft uit, die eindigde met een enkel schot, terwijl Reims, die speelde met een compacte verdediging, dreigde via Marshall Munetsi, Alexis Flips en Balogun.

Dat leidde ertoe dat manager Christophe Galtier Vitinha verving door Verratti op het middenveld en de Italiaan maakte meteen indruk toen PSG eindelijk doorzette.

In de 51e minuut werd het schot van Messi van richting veranderd richting Neymar, die langs Yehvann Diouf dribbelde voordat hij op doel schoot.

De bijdrage van Verratti stopte echter in de 14e minuut toen hij een rode kaart kreeg na een VAR-recensie voor een ruwe tackle op Junya Ito.

Maar PSG bleef domineren met Sergio Ramos die dichtbij kwam met een dubbele kopbal en een doelpunt van Achraf Hakimi werd afgekeurd wegens buitenspel.

Omdat het erop leek dat de thuisploeg met drie punten weg zou komen, schoof Balogun langs Ramos voordat hij langs Gianluigi Donnarumma dribbelde en de bal in het lege net gooide voor een welverdiende gelijkmaker, zijn 11e competitiedoelpunt van het seizoen.

Eerder versloeg Olympique Lyonnais AC Ajaccio met 2-0, hun eerste zege in hun laatste vier competitieduels dankzij doelpunten van Johann Lepenant en Alexandre Lacazette.

De gemoederen laaiden op na het laatste fluitsignaal toen er een vechtpartij uitbrak tussen teamleden van beide kanten.