Sat. Dec 9th, 2023


De Pakistaanse batsman Azhar Ali zei dat hij vreesde nooit meer een thuistest te spelen in een bepaald stadium van zijn carrière nadat hij het format in zijn 180e en laatste innings had opgegeven.

De 37-jarige kreeg een erewacht van zijn teamgenoten nadat hij voor een eend was gespeeld door de Engelse spinner en voormalig Somerset-teamgenoot Jack Leach op dag drie van de derde test in Karachi, die eindigde met de toeristen 112-2 in hun tweede ronde. innings en had nog maar 55 runs nodig om een ​​3-0 sweep van de reeks te voltooien.

Azhar’s eerste test in Pakistan was zijn 76e – hij noteerde die wedstrijd een eeuw lang tegen Sri Lanka – terwijl zijn team jarenlang thuis in de VAE speelde na de aanval van de Sri Lanka-teambus in Lahore in 2009.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Azhar kreeg een erewacht van zijn teamgenoten na zijn laatste Test-innings, waarbij de 37-jarige werd verslagen door Jack Leach in Karachi

Voormalig Pakistan Test en ODI-aanvoerder Azhar beëindigt zijn 97 Test-carrière als de vijfde hoogste doelpuntenmaker van zijn land, met alleen Younis Khan (10.099), Javed Miandad (8.832), Inzamam-ul-Haq (8.829) en Mohammad Yousuf (7.530) die meer dan zijn 7.142.

zei Azhar luchtsporten cricket Michael Atherton: “Op een gegeven moment dacht ik dat ik thuis nooit een test zou spelen, maar uiteindelijk deed ik het en scoorde ik ook een eeuw.

“Het was een uitdagend seizoen, niet thuis spelen en na wat er in Engeland gebeurde met scoren [in 2010]🇧🇷

“Het was niet cool, de volgende twee jaar waren moeilijk voor ons, maar alle eer aan de jongens. Ze werkten hard en brachten de fans terug en ook cricket kwam terug naar Pakistan.

‘Ik ben erg trots om de Pakistaanse jeugd een kans te geven’

“Er zijn veel ups en downs en uitdagingen geweest in mijn carrière. Ik heb het gevoel dat 300 iets speciaals voor mij is. [Azhar hit 302 against West Indies in Dubai in 2016] omdat niet veel mensen het deden.

Azhar Ali, Pakistan (geassocieerde pers)
Afbeelding:
Azhar scoorde 7.142 testritten met een gemiddelde van 42,25 met 19 eeuwen en 35 jaren vijftig

“Ik ben ook de enige Pakistaan ​​die tweehonderd scoorde in Australië. [at Melbourne in 2016] dus dat is een geweldige prestatie, terwijl een ander hoogtepunt het winnen van de Champions Trophy in 2017 in cue ball-formaat was. Ik zou dat een dag in mijn hele carrière nemen.

“Je land vertegenwoordigen is een eer op zich, maar ze leiden in beide formaten waarin ik speelde, was een grote eer voor mij. Ik heb veel jonge mensen een kans gegeven en ze wisten uit te blinken in hun carrière, dus ik ben erg trots op Dat.

“Het is een spannende tijd voor de Pakistaanse cricket. Ik wens ze het allerbeste en hoop dat ze hard blijven werken en spannende cricket blijven spelen. Mensen hebben in deze Engelse serie ook gezien hoe ondersteunend de fans zijn.

“Je speelt niet altijd in alle formaten, maar we hebben genoeg talent, genoeg potentieel, dus we moeten geduld hebben. Spelers zullen na verloop van tijd ervaring opdoen en een beter team worden.”

Azhar Ali (geassocieerde pers)
Afbeelding:
Azhar wacht lang om zijn eerste Test in Pakistan te spelen

‘Ik wilde 100 oefenwedstrijden spelen’

Azhar ving een eend in zijn laatste innings en voegde eraan toe: “Je wilt op een hoog niveau eindigen, je wilt bijdragen. Helaas was het niet de bedoeling.

“Het was een beetje teleurstellend, dus ik heb gemengde gevoelens. Bedankt aan het team van Engeland en Pakistan voor het afscheid, het was leuk.

“Ik was emotioneler in de eerste ronde dan in de tweede. Het was een nerveuze start van de eerste ronde. De tweede was ik vrij kalm, maar ik ben een mens, dus er was wat emotie.

“Ik speelde de verkeerde lijn en Leachy schakelde me uit. Hij speelde heel goed in deze serie. Uit de kast komen voor mijn voormalige teamgenoot… het was mijn tijd om afscheid te nemen van de internationale cricket!”

Azhar onthulde dat hij verwachtte 100 testwedstrijden te spelen voordat hij stopte en zegt dat een deel van zijn beslissing om opzij te gaan was om andere spelers niet in de weg te willen staan.

Dinsdag 20 december, 04:45 uur


De in Lahore geboren speler zei: “Ik wilde er na 100 testwedstrijden mee stoppen, maar omdat het team me wilde laten rusten voor de tweede test hier, dacht ik niet dat ik dat voor elkaar zou krijgen.

“Ik voelde ook dat Shan Masood op de bank zat en in uitstekende vorm verkeert en dat Saud Shakeel binnenkwam en het goed deed. Ik dacht erover om het een dag na dit seizoen te stoppen, maar in plaats van het uit te stellen tot volgend jaar, dacht ik dat het beter thuis stoppen.”

luchtsporten cricket Mark Butcher voegde toe over Azhar: “Hij is een fantastische speler, een van die solide jongens die elk team nodig heeft.

“Niet flitsend, het hoeft niet eens de krantenkoppen te halen, maar het doet zijn werk. Pakistan zal het missen.”

Bekijk dag vier van de derde en laatste test tussen Pakistan en Engeland in Karachi live op Sky Sports Cricket en Sky Sports Main Event vanaf 4.45 uur op dinsdag.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover