Sat. Jul 20th, 2024


Voor het belangrijkste gevecht uit de carrière van een bokser, stellen ze zich voor dat ze aan het werk zijn. De meeste vechters zullen zichzelf op hun best zien, boksen volgens het veeleisende spelplan en alles behouden waar ze zo hard aan hebben gewerkt om te perfectioneren in het kamp. Maar Dan Azeez is anders.

Hij stelt zich voor hoe hij op het dek beukt, worstelt en terugvecht.

“Het is zo raar,” gaf hij toe.

“Ik stel me altijd voor dat ik wordt neergeslagen, maar dat ik uit de touwen moet komen en de man knock-out moet slaan. Ik weet niet waarom. Elk gevecht ben ik altijd zo.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Dan Azeez zegt dat hij koning van Europa wil worden wanneer hij het op 11 maart opneemt tegen Europees kampioen licht zwaargewicht Thomas Faure.

“Ik visualiseer altijd, misschien valt hij me aan en moet ik veranderen, veranderen. Misschien ben ik aan het verliezen en sloeg ik hem op het laatste moment knock-out. Dat is wat ik visualiseer.”

Het is een ongebruikelijke benadering van de mentale kant van de sport. Hij besteedt niet veel tijd aan positieve gedachten.

“Je moet denken en dit of wat dan ook worden, nee. Ik denk graag op de moeilijke manier: ‘Het zal niet gemakkelijk zijn, Dan’,” zei Azeez. luchtsporten.

“Boksen, je weet maar nooit. Misschien moet je een beetje lef tonen om glorie te behalen. Nee, ik ga perfect boksen, nee. Soms wil ik die tegenslag voelen en moet ik iets extra’s doen.”

Dat is iets wat hij waardeert. “Teruggaan en de man echt stoppen is geweldig om te doen. Die vreselijke momenten, ik hou ervan”, zei hij.

“Je moet je voorbereiden op het ergste. En als het niet zo erg is, is het winnen, winnen.”

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Hoogtepunten van de overwinning van Dan Azeez op Rocky Fielding om de Commonwealth-riem te winnen om er nog een aan zijn groeiende collectie toe te voegen.

Tot nu toe in zijn professionele carrière is hij er niet in geslaagd om het deck goed te krijgen.

“De eerste keer dat ik het scherm aanraakte, was mijn eerste amateurgevecht. De eerste keer dat ik vroeg werd gestopt. Vroeg. Misschien 30 seconden of een minuut”, zei hij. “Ik was woedend, beschaamd.

“Maar dit is de enige keer.”

Hij voegde eraan toe: “Ik ben een van die jongens, als iets niet gaat zoals ik wil, ben ik erg koppig, zoals nee, ik moet proberen dit goed te doen. Ik moet dit leren. Dat is wat ik in mijn hoofd.

“Maar ik weet zeker dat als ik niet was doorgegaan, niemand jaloers op me zou zijn geweest. [They’d think:] ‘Eerlijk genoeg Dan, dat was duidelijk niets voor jou’, grinnikte hij.

dan azeez
Afbeelding:
Dan Azeez heeft tot nu toe elke nationale titel gewonnen

Na een bescheiden begin heeft de hardnekkige aanpak van Azeez zijn vruchten afgeworpen. Hij heeft Engelse, Britse en Commonwealth-titels gewonnen.

Zaterdag neemt hij het live op tegen Thomas Faure voor de Europese titel in het lichte zwaargewicht in Parijs luchtsporten.

Het is weer een heel belangrijke riem voor hem.

“Je had mensen als Max Schmeling [who won this title in 1927]. Hij versloeg Joe Louis, maar duidelijk verpletterde Joe Louis hem in de herkansing. Je hebt John Conteh uit Liverpool. Er zijn enkele grote namen die die titel verdiend hebben. Het is een prestige-riem, het is nog een prestige-riem die ik probeer te winnen”, zei Azeez.

Het is ook een gevecht dat fundamenteel zal zijn in de ontwikkeling van de Londenaar. “We moeten deze zaterdag over de hindernis heen voordat we ergens anders gaan zoeken. Het is een essentiële stap voor mij”, zei hij.

dan azeez
Afbeelding:
Azeez staat zaterdag opnieuw voor een cruciale test in zijn carrière

“Mensen proberen een stapje verder te gaan en dan worden ze als gehandicapt beschouwd. Ik wil nooit, maar dan ook nooit in een positie verkeren waarin als ik verlies, het is ‘omdat hij geen ervaring had’ of ‘hij was er niet klaar voor’. de betere man, puur en simpel. Dat is één ding dat ik uit mijn carrière probeer te schrappen.

Azeez staat voor deze test in het thuisland van Faure. “We zijn in vijandelijk gebied. Dat is wat je soms moet doen. Je moet naar het buitenland gaan om te krijgen wat je wilt,” zei hij.

“Ik ben zeker niet iemand die probeert op zijn tenen naar de top te gaan. Nee, dat gaat me geen voldoening geven. Ik ga naar Frankrijk, ik wil de vijandigheid van Fauré’s fans voelen.”

vecht nachtleven

Zaterdag 11 maart, 19.30 uur


“Ik wil leuk zijn, ik wil geen saai gevecht”, vervolgde hij. “Zelfs als ik geraakt word, wil ik dat ‘ooh, aah’ horen schreeuwen, al dat soort dingen.

“Ik hou van gevechten die tegenspoed laten zien, waarbij iemand verliest, dieper moet gaan en moet winnen.

“Dat zijn de gevechten waar ik echt van geniet.”

Tegen Faure op zaterdag is Azeez klaar om alles te doen wat nodig is.

Bekijk Azeez v Faure en het zwaargewichtgevecht tussen Tony Yoka en Carlos Takam, evenals Olympisch gouden medaillewinnaar Lauren Price live op Sky Sports op 11 maart.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover