Sat. Sep 23rd, 2023


Cyrus Pattinson stopte de voormalige Britse en Commonwealth-kampioen Chris Jenkins in de negende ronde in de Newcastle Arena om de WBA International weltergewichttitel te winnen in slechts zijn zesde professionele competitie.

De 28-jarige – die nooit verder was gekomen dan de zesde ronde – kwam triomfantelijk uit een wedstrijd vol actie en domineerde vanaf de zevende ronde.

De doorgewinterde Jenkins, die tussen 2019 en 2021 Brits en Gemenebest-kampioen was, vocht hard, maar een venijnige aanval van Pattinson in de negende ronde zorgde er uiteindelijk voor dat zijn hoekschop de handdoek in de ring gooide.

Pattinson, die alle zes zijn gevechten heeft gewonnen sinds hij prof werd, zei: “Het is echt een droom. Ik heb me dit duizenden en duizenden keren voorgesteld, hier komen en iedereen horen schreeuwen.

“Ik wist dat het een grote taak was, vooral toen de tegenstander werd gekozen en het Chris Jenkins was. Met dank aan Chris, hij is een echte kampioen.

Weltergewicht Cyrus Pattinson (PA Images)
Afbeelding:
Pattinson bleek te sterk voor voormalig Brits en Commonwealth-kampioen Chris Jenkins

“Het ging heen en weer en ik kon niet stoppen, ik moest volhouden. De kentering van het tij, ik denk dat het misschien de zesde of zevende was, toen trapte ik een beetje op het gaspedaal en ik niet denk dat ik gestopt ben.

“Ik voelde geen enkele druk. Ik heb erg genoten van het gevecht en we gaan naar de volgende.”

In hetzelfde project, de Olympische zilveren medaillewinnaar Pat McCormack hij behaalde zijn vierde overwinning als professional door de Italiaan Dario Socci te verslaan in de achtste en laatste ronde.

Salomon Dacres won de Engelse zwaargewichttitel door Robert Ismay in twee rondes te verslaan, terwijl hij lokale kwaliteitsspelers was Mark Dickinson Het is frans calum beiden behaalden puntenoverwinningen van acht ronden op respectievelijk Ben Ridings en Jordan Ellison.

By admin