Thu. Mar 28th, 2024

Cristiano Ronaldo vestigde donderdag een nieuw cap-record in de wedstrijd van Portugal tegen Liechtenstein en vierde de mijlpaal met twee recordgoals.

Ronaldo, die vorige maand 38 werd, verdiende zijn 197e interland, waarmee hij Koeweit’s Bader Al-Mutawa overtrof toen hij terugkeerde naar de basisopstelling en zijn land aanvoerde in een Euro 2024 Groep J-kwalificatiewedstrijd in het José Alvalade Stadion.

Hij zette een strafschop in de 51e minuut om in zijn eerste doelpunt tegen het kleine Alpenvorstendom toen de thuisploeg met 3-0 voorkwam na slechts een doelpunt voorsprong tijdens de rust. Hij scoorde vervolgens een vrije trap in de 63e minuut om een ​​vierde toe te voegen voor de gastheren van Lissabon.

Dit verlengde Ronaldo’s record voor de meeste doelpunten in het internationale voetbal tot 120, hoewel hij al gouden kansen had gemist toen hij de bal voor het doel slipte en naast kopte.

“Ik hou ervan om records te breken, ik heb veel records gebroken”, zei hij tegen verslaggevers aan de vooravond van de wedstrijd van donderdag, die de eerste wedstrijd markeerde onder de nieuwe Portugese coach Roberto Martinez.

Cristiano Ronaldo scoort het derde doelpunt van zijn team
Afbeelding:
Ronaldo scoort het derde doelpunt van Portugal

“Ik zoek commitment”, zei Martinez. “En Ronaldo heeft een enorme toewijding aan het nationale team, hij is er een belangrijke figuur voor en heeft ervaring die hij kan doorgeven.”

Ronaldo was in de laatste twee wedstrijden van het WK van vorig jaar in Qatar, waar Portugal in de kwartfinale verloor van Marokko, vervangen door oud-coach Fernando Santos.